Екипът, носител на награда "Оскар" и който стои зад блокбъстърите "Властелинът на пръстените" и "Хобитът", се събира отново, за два нови филма, информира CNN.

Първият проект на Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс е с условно заглавие "Властелинът на пръстените: "Ловът на Голъм", съобщиха от компанията Warner Bros. и ще бъде режисиран от Анди Съркис. От своя страна Уолш и Бойенс имат задачата да напишат сценария, заедно с Фийби Гиттинс и Арти Папагеоргиу.

В изявление Съркис каза: "Дойде време още веднъж да се впуснем в неизвестното с моите скъпи приятели, изключителните и несравними пазители на Средната земя Питър, Фран и Филипа."

Джаксън, Уолш и Бойенс също нямат търпение. "За нас е чест и привилегия да се върнем в Средната земя с нашия добър приятел и сътрудник Анди Серкис. Като дългогодишни почитатели на необятната митология на професор Толкин, ние сме горди, че работим и с Майк Де Лука, Пам Абди и целия екип на Warner Bros. за още едно епично приключение!"

Джаксън влезе в историята с трилогията "Властелинът на пръстените", като стана първият човек, режисирал едновременно три големи игрални филма.

"Задругата на пръстена", "Двете кули" и "Завръщането на краля" са номинирани за множество награди, включително за "Оскар", "Златен глобус" и БАФТА.

Съркис от своя страна работи като режисьор на второто звено в трилогията "Хобит" на Джаксън и режисира филма "Отрова" през 2021 г: Нека има касапница".