Вярно е, че съществуват различни подаръци, които един родител може да направи на своето дете за рождения му ден, само че с течение на годините повечето от тях постепенно губят своята значимост за него, карайки го да ги захвърли настрана, понеже неусетно са се превърнали в непотребни вещи, от които вече няма нужда...

По всичко изглежда, че Кирил Евтимов, който отдавна е намерил място във футболните хроники, по чиито страници лицето му често се появява до това на някои от най-популярните състезатели, е напълно наясно с този факт. Знаейки, че играчките омръзват, дрехите омаляват, а технологиите остаряват, за всеки от личните празници на своите наследници той се старае да им устрои изненади, чиято стойност единствено да нарасне с времето.

Точно както съвсем наскоро стори, предавайки на сина си Андрей честитка от екшън легендата Чък Норис, отправил към момчето видео поздрав по случай неговата четвърта годишнина.

Вижте снимки >>

Магнита за звезди, както всъщност го нарекохме в наше интервю, чиято тема бе богатата му колекция от снимки с популярни личности, наскоро се завърна от Лондон, където присъства на събитие, което този път нямаше нищо общо със спорта. Вместо да прекрачи пределите на стадион "Уембли", както обичайно е свикнал да прави, когато се намира на територията на британската столица, той пристъпи в тези на зала "Олимпия", където бе специален гост на фестивала "Showmasters Film and Comic Con", преминал при огромен интерес през изминалия уикенд.

Изложбеният център бе събрал на едно място редица знаменитости, познати както от малкия, така и от големия екран, участвали в обичани от няколко поколения зрители продукции, като например "Завръщане в бъдещето", "Междузвездни войни", "Спайдър-мен" и т.н. Макар да имаше осигурен свободен достъп до всички, Кирил предпочете да застане очи в очи единствено с тези от тях, на които се възхищава още от ранна възраст, като Долф Лундгрен, Синтия Роток и Дани Трехо.

Снимка: Личен архив

За сбъдната мечта обаче определя срещата си с Чък Норис, чието име е увековечено на холивудската Алея на славата. По думите му майсторът на бойните изкуства е бил най-голямата атракция сред посетителите, които са се редили на опашка, чакайки с часове да застанат пред него. Българинът не само успя да се снима със своя кумир, сдобивайки се автограф върху изображението, но също така получи покана да му гостува в неговото ранчо, намиращо се в щата Тексас. На свой ред нашенецът му подари английски превод на книгата "Десет перли от короната на България", написана от професор Николай Овчаров. Вземайки я в ръцете си, актьорът призна, че с голямо удоволствие ще се запознае с историята на страната ни. След това Кирил го помоли да заснеме кратко видео с телефона си, в което американецът да поздрави сина му за рождения му ден, а той без колебание се съгласи да го направи, като към него се присъедини и съпругата му Джина, появила се за кратко в кадрите.

Снимка: Личен архив

Евтимов каза, че редица от кино величията, явили се на фестивала, са споделили с него отличните впечатления, с които са останали при посещенията на държавата ни, превърнала се в снимачна площадка за някои от лентите, изграждащи филмографията им.

През следващите дни "Showmasters Film and Comic Con" ще продължи обиколката си на Обединеното кралство, като част от неговите спирки ще бъдат Карфиф, Бирмингам и Глазгоу.

Снимка: Личен архив