Ели Голдинг се раздели със съпруга си Каспър Джоплинг.

В Instagram тя заяви, че не е имала "друг избор", освен да обяви публично, че са разделени от "известно време".

Родената в Херефордшир певица написа: "Не ми остана друг избор, освен да съобщя на всички вас, че с Каспър се разделихме преди известно време. Останахме приятели и се грижим за сина ни. Стремим се да защитаваме личния живот на семейството си и предварително благодарим на хората, че уважават желанията ни - няма да коментираме повече."

Джоплинг също потвърди раздялата им. "С Ели взехме решението да се разделим преди известно време", гласеше неговият текст в платформата.

37-годишната певица и с 5 години по-малкият от нея арт търговец се ожениха преди няколко години на пищна церемония, на която присъстваха предимно знаменитости - от поп изпълнители до кралски особи. Принцесите Южени и Беатрис бяха сред гостите заедно с майка си Сара, херцогиня на Йорк. Церемонията беше последвана от грандиозен прием в замъка Хауърд, величествен дом близо до Малтън, Северен Йоркшир, информира Sky News. 

През 2021 г. двойката посрещна и своя син Артър.

Преди да срещне Каспър Ели бе свързвана с диджеите Калвин Харис и Skrillex, както и с актьора Джереми Ървайн. Носеха се слухове също, че е била гадже на Ед Шийрън, но така и не бе потвърдено.