50-те със сигурност са възраст, която е способна да събуди притеснение и несигурност у повечето дами, внушавайки им, че ходът на времето постепенно е заличил не само тяхната младост, но и красота, оставяйки ги завинаги в миналото. Сама по себе си обаче Елизабет Хърли е живото доказателство, че подобни опасания са напълно излишни, тъй като визията на привлекателната британка, която скоро ще навърши 57 години, продължава да приковава всички погледи, показвайки, че една жена може да изглежда фантастично във всеки един период от живота си.

И до днес актрисата, която многократно е определяна за една от най-привлекателните жени, родили се някога на територията на Обединеното кралство, по нищо не отстъпва на по-младите от нея дами, дори напротив - в някои отношения ги превъзхожда.

Вижте снимки >>

Да, синеоката хубавица отдавна е усвоила до съвършенство изкуството на съблазняването, разкривайки, че е способна с лекота да властва над мъжките сърца, карайки ги необуздано да препускат. Както всъщност наскоро стори за сетен път, публикувайки своя гореща снимка, бележеща началото на жаркия сезон. И ако звездата от "Кралски особи" все още официално не е коронована за кралица на изкушението, то този кадър определено трябва да ѝ спечели титлата.

На него тя позира пред фотографския обектив в цял бански костюм с десен на змийска кожа, които е част от нейната собствена марка. Плажното облекло привлича вниманието с изрязаната си кройка и дълбокото деколте, особено след като е поставено върху тялото на прелъстителната брюнетка. Със сигурност това мнение споделят и над 120-те хиляди души, харесали публикацията ѝ в нейния Инстаграм акаунт, голяма част от които не спестиха ласкавите си думи към нея в коментарите.

Вероятно много хора се питат как Елизабет поддържа своята безупречна фигура, особено след като през миналия ноември претърпя инцидент на снимачната площадка на последния си филм, който я прикова към леглото в продължение на два месеца, тъй като бе скъсала връзките на левия си глезен. Самата тя издава, че ѝ е отнело още един месец, за да спре да куца, а по-късно е прекарала известно време в лечебен курорт в Австралия, за да бъде сигурна, че ще се възстанови напълно.

"Толкова дълго лежах на дивана, бездействайки, че впоследствие не можех да си закопчея дънките. Ето защо, след като се почувствах по-добре, започнах да правя упражнения, възвръщайки си предишните килограми. Истината обаче е, че онова, което ми помогна най-много, бе градинарството... Оказа се, че то е по-добро от която и да било тренировка, особено рязането и цепенето на дърва", признава Хърли, уточнявайки, че според някои проучвания този вид активност може да изгори над 400 калории на час.

Освен това тя не крие, че от години е премахнала от менюто си газираните напитки, хляба, макароните, чипса, пържените изкушения и палачинките, заменяйки ги със здравословна храна, по възможност отгледана в домашни условия.

"Когато съм в провинцията, купувам зеленчуци и месо директно от местните производители. Опитвам се да избягвам продукти с високо съдържание на химикали или добавки", обяснява актрисата.

Неотдавна тя сподели с последователите си във виртуалното пространство снимка от фотосесията, направена специално за британското издание на сп. "Vogue", на която е облечена в светлосин потник и бели бикини. Макар изображението да заснето преди повече от две десетилетия, то ясно показва, че за модела стрелките на часовника като че ли още тогава са спрели своя ход, тъй като външният ѝ е все същия, сякаш не е минал и ден от тогава.