След като излезе на пазара книгата на Хари "Резервен", час по час се леят акценти от нея. Например 38-годишният принц Хари споделя мила история, свързана с любимата му жена Меган и баба му Елизабет Втора, съобщава "People".

Принц Хари пише, че по време на първия съвместен ангажимент на Меган и кралицата през юни 2018 г., седмици след кралската сватба на семейство Съсекс в Уиндзор, съпругата му се е прибрала "грейнала" от щастие у дома, след посещението си в Чешир, на около 200 мили от Лондон. Там тя и монархът се срещнали с лидерите на общността и гледали представление на местни ученици.

Снимка: Getty Images

"Кралицата и аз наистина се сближихме!", Хари цитира думите на жена си в "Резервен". "Говорихме за това колко много искам да бъда майка и тя ми каза, че най-добрият начин за предизвикване на раждане е возенето в кола, по неравен път, за да те раздруса! Казах ѝ, че ще го запомня, когато му дойде времето", споделила още Меган със съпруга си. 

Около година по-късно мечтата на Меган и Хари да станат родители се сбъдна, когато се появи синът им Арчи Харисън, през май 2019 г.

Снимка: Getty Images

Принц Хари отново говори и за връзката си с брат си принц Уилям.

Херцогът на Съсекс даде интервю на Стивън Колбърт във вторник в "The Late Show", същия ден, когато мемоарите му бяха официално публикувани. По време на появата си Хари обсъди как нещата биха могли да бъдат различни, ако майка им, принцеса Даяна, не беше загинала на 36-годишна възраст.

"Ако майка ти все още беше жива, замислял ли си се как би се справила с този момент?", попита Колбърт, имайки предвид напрежението между него и принца на Уелс.

Embed from Getty Images

"Нямаше да стигнем до този момент", отвърна Хари. "Невъзможно е да се каже къде щяхме да бъдем сега, в какви взаимоотношения, но няма начин дистанцията между брат ми и мен да е същата", добави Резервния.

Embed from Getty Images

На въпроса на Колбърт дали призовава майка си за помощ в трудни моменти, Хари сподели: "Наскоро казах в различни интервюта, че наистина съм чувствал присъствието на майка ми, особено през последните няколко години. И описвам подробно в книгата как аз и брат ми говорихме на гроба й за това. Той каза, че е усещал, че тя е била с него за дълъг период от време и му е помогнала да се ориентира в живота и как чувства, че тя се премества към мен".