На тържествена церемония в двореца Уиндзор британският престолонаследник принц Чарлз удостои британската рок звезда и патрон на благотворителна организация Елтън Джон с честта да се присъедини към Ордена на кавалерите на честта.

Това е едно от най-високите отличия, с които кралица Елизабет Втора може да удостоява граждани на Великобритания и на Обединеното кралство. Кралицата също е член на Ордена на кавалерите на честта.

Орденът е създаден през 1917 г. от бащата на кралицата, крал Джордж Пети. Наградата почита хора със значителен принос към изкуството, науката, медицината или правителството.

Елтън Джон с партньора си - филмовия продуцент Дейвид Фърниш

Снимка: Getty Images

Сред удостоените с това признание са естествоизпитателят Дейвид Атънбъро, канадската писателка Маргарет Атууд, един от най-великите британски атлети Себастиян Ко.

Кавалери на честта могат да бъдат едновременно само 65 души, предава БТА.

Елтън Джон, който получи рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 1998 г., година след гибелта на близката си приятелка принцеса Даяна, се присъедини към кавалерите на честта в почетния списък на кралицата в края на 2019 г. за заслугите си в областта на музиката и благотворителността.

Снимка: АР/БТА