Енрике Иглесиас безспорно е една от емблемите на латино музиката, покорил сърцата на широката публика със своите изпълнения. Ето защо за всички бе изненада, когато в само преди няколко седмици той обяви, че слага край на кариерата си. Тогава изпълнителят на хита "Baillando" обясни, че макар да изглежда неочаквано, решението му всъщност е обмисляно с години. Преди обаче да се оттегли от сцената, певецът първо трябва да приключи с турнето, на което се отправи преди броени дни заедно с колегата си Рики Мартин.

Разбира се, заради обиколката, която е в подкрепа на последния му албум "Final", той ще прекара известно време далеч от дома си в Маями, където през това време неговата съпруга и трите му деца ще очакват с нетърпение завръщането му. Макар синът на легендарния Хулио Иглесиас да е от хората, които ревностно бранят личния си живот и рядко издават подробности от него, понякога той все пак го прави, точно както наскоро направи в студиото на испанското токшоу "El Hormiguero", подтикнат от носталгията към семейството си.

Вижте Енрике и семейството му >>

В предаването той говори за бащинството и голямото значение, което има то за него. Носителят на общо три награди "Грами" сподели, че заради избухналата пандемия е имал възможността да прекара повече време с най-малката си дъщеря Маша, гледайки я как расте. По думите му това е удоволствие, което не е имал с първородните си наследници - близнаците Нико и Луси, заради изпълнения си с ангажименти график в миналото.

"Те вече са на три години и половина, но ако ме попитате, заради всичко онова, което изпуснах, имам чувството, че са родени преди не повече от година", откровено заяви той.

След това Енрике сподели, че вижда много от самия себе си в своя син. Според него Нико е наследил редица от неговите качества и черти на характера, включително собственото му непокорство, с което навремето се е отличавал от братята и сестрите си.

"Като малък бях доста палав. Спомням си, че когато живеехме в Мадрид купувах пиратки и ги хвърлях по автобусните спирки", разказва той, сещайки се за отминалите години.

Иглесиас не крие колко тежко му е да се отдалечи от близките си, при положение, че през последните 18 месеца е бил неотлъчно с тях, но също така знае, че дължи на верните си почитатели една последна среща, преди да се откаже от музиката. На въпроса какво трябва да направи един баща, за да бъдат децата му щастливи, той отговори, че родителите винаги трябва да проявяват търпение, неизменно да обичат наследниците си безрезервно, да ги изслушват внимателно и да полагат всеотдайни грижи за тях.

"Дори и да не се намирате близо, не спирайте да им повтаряте, че те могат да разчитат на вас. Винаги", категоричен е певецът.

Освен това той разкри, реакциите на близнаците му, когато са гледали клипа към песента му "Escape", в който участие взема и тяхната майка. Идолът на милиони каза, че Луси и Нико отскоро са осъзнали точно колко известни са техните родители, но не е сигурен как са попаднали на видеото към парчето.

"Неотдавна започнаха да събират две и две, давайки си сметка за известността ни с Ана. Нещо повече, ако по радиото случайно пуснат мое парче, те са в състояние да разпознаят гласа ми, което ме радва. Не знам къде точно са гледали музикалния клип, който с направихме с Ана, но определено не бяха във възторг от него. Един ден дойдоха и ме попитаха какво прави майка им в кадрите и защо. Въпреки че изражението по лицата им беше учудено и леко възмутено, аз го намерих за наистина очарователно. Те са наистина прекрасни", разказа латино звездата.

В интервюто той сподели, че песента му "Bailamos" е станала един от саундтраците на филма "Този див, див запад" по чиста случайност. През 1998 г., малко преди снимките на продукцията да приключат, Уил Смит е присъствал на негов концерт, от който останал впечатлен. След шоуто отишъл при Иглесиас и го попитал дали има песен, чийто текст да е на английски език.

"Отговорих му, че по случайност имам една... Истински късмет. Вероятно просто тази вечер звездите се бяха наредили в моя полза", казва през смях Енрике.