Беше разкрита нова информация от членовете на екипа за инцидента, в който Алек Болдуин застреля главният оператор Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Суза по време на снимките на филма "Rust".

Секунди след като е била простреляна Халина казала на звукооператора:

"Това не беше добре, това не беше добре изобщо".

След това няколко часа по-късно тя е обявена за мъртва.

Малко преди инцидента Алек се подготвял за сцената със стрелбата в църквата с неговия 45-калибров "Colt" револвер, като казал на Хътчинс и другите колеги:

"Предполагам, че ще извадя револвера, ще дръпна спусъка,"бум" и ще тръгна",

съобщава "Los Angeles Times". Оръжието е трябва да бъде заредено с халосни патрони. Вместо това обаче излита истински куршум.

Той улучва директно Халина и тя пада назад в ръцете на главния електротехник на снимачната площадка. Кръвта й се лее, а режисьорът Джоел Суза, който също е бил ранен крещи: 

"Какво е това? Изгаря ме!"

Тогава Алек Болдуин оставил пистолета и започвал на вика: "Какво, мамка му, стана?".

Няколко души от екипа се затичали към Халина, викнали медицинска помощ, а след като звукооператорът се обърнал към Хътчинс и казал: ""Това не беше добре", тя отговорила: "Не, не беше добре. Това не беше никак добре".

Междувременно помощник-режисьорът, подал заредения пистолет на Алек Болдуин, проговори пред в. "Ню Йорк пост", съобщиха Ройтерс и АФП, цитирани от БТА.

В изявление за вестника Дейвид Холс не разкрива подробности от инцидента в Ню Мексико, но казва, че е "шокиран и натъжен" от смъртта на операторката Халина Хътчинс.

Снимка: Официален профил в Instagram

Според съдебните документи Холс е казал на Болдуин, че пистолетът е безопасен, когато му го е подавал по време на репетиция. Той е признал пред разследващите в Санта Фе, че не е проверил оръжието.

"Халина Хътчинс не беше само един от най-талантливите хора, с които съм работил. Тя беше и приятелка. Надявам се, че тази трагедия ще накара киноиндустрията да преразгледа ценностите и практиките си", пише Холс.