Ева Лонгория участва в лансирането на продуцентско студио, обявено като инкубатор на таланти и финансирано от "Banijay", на изложението "Mipcom" в Кан, съобщи АФП, цитирана от БТА.

"Създателите са тези, които задвижват нашата индустрия", каза тя. Новото дружество - медийна групировка "Hyphenate Media Group", е учредено от Крис Абрего, президент на "Banijay" за САЩ и Латинска Америка. Думата hyphenate се използва за артисти с разнородни занимания,като Ева Лонгория.

"Винаги съм се интересувала и съм проявявала любопитство към идеята да бъда зад камерата", обяснява звездата от "Отчаяни съпруги", която режисира първия си филм "Flamin'hot", пуснат тази година по Disney+. Тя основа продуцентската си компания "UnbeliEVAble Entertainment" през 2005 г., която от своя страна е погълната от "Hyphenate". 

Вижте снимки на Ева Лонгория >> 

"Но да искаш да направиш повече, не работи в Холивуд, защото това е индустрия, която наистина иска да останеш в своето поле, (...) особено ако си цветнокож или жена", допълва тя и изразява съжаление, че талантливите творци са "задушени от системата".

"С "Hyphenate" искаме да предоставим алтернативен модел, със съвременен подход към създаването на визионерско съдържание, с високо културно въздействие. Ние не просто ще създаваме страхотно съдържание, но и инфраструктурата, която да го поддържа, а това е нещо, което липсва в Холивуд", казва тя.

"Banijay" е независим продуцент номер едно на аудиовизуални програми в света. В съобщение за пресата се уточнява, че мисията на "Hyphenate" ще бъде да инвестира в медийни компании и да произвежда оригинално съдържание в Щатите, без да бъдат посочени числа.