От дълбока древност се е считало, че името, дадено на едно дете при появата му на този свят, малко или много предопределя неговата житейска история и път - теза, която преди години руските учени потвърдиха, твърдейки, че хората с еднакви имена имат сходна съдба. В тяхна подкрепа на тяхното становище, по-късно британската застрахователна компания "Aviva" направи проучване, разкриващо интересни съвпадения в съдбата на хората с еднакво име.

Тогава сдружението прегледа над 1 млн. досиета на свои клиенти и установи, че животът на тези от тях, казващи се по един и същ начин, действително върви по сходен коловоз. Изследването показа, че повечето съименниците карат еднакви марки коли, ходят на почивки на идентични места и живеят в аналогичен тип сгради. Така че, да, названието определено е от значение. Ето защо всеки родител внимателно избира как да кръсти своите наследници, тъй като иска възможно най-доброто за тях. Разбира се, някои от тях правят интересни и нетрадиционни избори, зад които по думите им се крие определено послание, докато други предпочитат да заложат на нещо, утвърдило се с времето, но не по-малко смислено.

Вижте снимки >>

Точно както стори Ева Веселинова, която наскоро разкри на какви имена се е спряла за своите близнаци. Телевизионната водеща роди преди повече от 40 дни, но час сега сподели с почитателите си как се казват бебетата. Стори го с публикация в Инстаграм, написана от името на нейните син и дъщеря.

"Ние сме Борис и Стефания - най-голямото щастие на мама. Тя всеки ден ни го повтаря и казва още, че сме истински съкровища. Имената ни са християнски, защото мама вярва, че сме истинска благословия. Но като цяло сме си мече и зайче, които много обичат да се гушкат в мама и тати.

Снимка: Официален профил в Instagram

Станахме на 40 дни - най-хубавите дни на мама и тати. Или поне те така си казват. Ще ни виждате често тук, защото вече сме неразделна част от живота на мама и ще споделяме заедно всичко в него", гласи посланието към кадър, показващ как всяко едно от отрочетата на блондинката стои до възглавница във формата на първата буква от името му.

Ден по-рано бившата панелистка от предаването "На кафе" сподели с последователите си в социалните мрежи, че е кръстила момиченцето и момченцето в същия ден, когато е организирала традиционния ритуал - погача, който е първото голямо събитие, организирано в чест на всяко новородено.

"40 дни безгранично щастие! Днес свещеникът прочете чиста (майчина) молитва за мен и бебчетата ми в предверието на Храм "Света София".

След това децата ми бяха въведени в храма и благословени. А у дома ни чакаше топла и много вкусна питка, приготвена от свекървата.

Снимка: Официален профил в Instagram

Нищо вече не е същото. Животът е прекрасен!", написа тя към снимка, на която позира пред фотографския обектив с децата си, стоейки във вътрешността на църквата.

Веселинова все още не е издала кой е мъжа до нея, пазейки самоличността му в пълна тайна, далеч от медийното пространство. Разбира се, това далеч не попречи на редица издания да спекулират по темата, още от мига, в който тя официално обяви бременността си. Впоследствие обаче Ева опроверга всеки един слух, обиколил различните сайтове.