Зрителите познават Евелин Костова както от театъра, така и от проекти в киното, където тя участва. Играе аниматорката Ивон в сериала "Съни бийч", сериал по bTV, който се радва на голям успех. Във филма "Завръщане" тя влиза в ролята на Дара, а във втората му част, която тръгна по кината тази седмица, нейната героиня претърпява много промени. 

Но от понеделник зрителите се наслаждават на красивата актриса в новото й амплоа -  част от журито на "България търси талант". Пред Life тя сподели повече за предаването и за това какво си е помислила, когато й се обадили да я поканят да участва. Шоуто има вече 7 сезона. 

Вижте снимки на Евелин Костова>>

Здравей, Евелин! Много хора те познават от сериала "Съни бийч" като актриса, но вече си и  жури в "България търси талант". Какво можем да очакваме от теб и ще бъдеш ли безпристрастна в оценките си?

Със сигурност ще бъда безпристрастна, защото ние не познаваме никой от кандидатите, а когатo става въпрос за таланти, то работим с емоциите си. Тук идеята е кой как ще въздейства на всеки член от журито. Когато излезе едно малко детенце, аз съм обезоръжена. Те са толкoва сладки, а също и талантливи. Разбира се, това, че са дечица не е единственият им бонус, трябва имат талант. Изключително интересно ми е да бъда част от това предаване. Случиха ми се много неочаквани неща, а моментът на изненадата е най-хубавото нещо там, защото човек не знае какво може да очаква дори от себе си като реакция.

- В специалното издание на "България търси талант" имаше много положителни емоции, като дори те видяхме със сълзи на очите. В живота определяш ли се като емоционален човек?

Много съм емоционална, ако някой се разплаче пред мен, то и аз ще се разплача, но може би при повечето жени е така. Когато професорът натисна златния бутон беше много емоционално да видиш как се вълнува самият човек. Това е специален момент. Според мен дори и част от зрителите са били с насълзени очи. Ние усещаме притеснението и вълнението на всеки един от участниците. Определено не може да се опише с думи. Ще кажа, че е страхотно изживяване.

- Когато те поканиха за жури в предаването, прие ли веднага или ти трябваше малко време да помислиш?

Те ме поканиха на кастинг и първоначално бях много учудена, защото си помислих, че ще ме канят аз да участвам и да показвам някакъв талант. Тогава проведохме кастинга и явно са останали доволни, за което се радвам, че ме избраха, защото в последствие се оказа, че на мен това много ми харесва. Не бях сигурна в началото, тъй като това е нещо ново, но сега много се радвам, че имах и имам възможността да преживея това приключение. Знаете, че има моменти, в които хората обичат да остават в зоната си на комфорт, но много се радвам, че се предизвиках и разбира се съм благодарна, че ми беше даден шанс.

"България търси талант"

Снимка: BTV

- Трудно ли свикна с новата роля - да си част от журито на "България търси талант"?

Не ми беше лесно в никакъв случай, но не мога да кажа, че ми е било и много, много трудно. Предаването се прави от големи професионалисти, които много добре знаят как да си свършат работата. Тяхната помощ и подкрепа много ме улесни в тази задача.

- Как се почувства близо до Катето Евро, която има по-голям опит, тъй като е жури от няколко години, както и до проф. Кантарджиев?

И двамата са такъв тип хора, които допускат лесно до себе си всеки. Не са дръпнати или резервирани и те много помогнаха за това да се движим толкова бързо напред. Аз не познавах Катето Евро, но съм близка със сина й и знаех, че с нея веднага ще намерим обща приказка. Изненадата по-скоро дойде при професора, защото с него също много лесно се получиха нещата, тъй като е много открит и отворен човек и много лесно се комуникира с него . Той е изключително ерудиран човек. Дори се възползвахме за здравни съвети от него и му показвахме изследвания. Смея да кажа, че ни събраха много готина компания и в един момент се чувствахме като семейство.

"България търси талант"

Снимка: BTV

- С другите членове от журито имате ли често разногласия спрямо различните таланти или по-скоро сте единодушни?

В повечето от случаите бяхме на едно мнение, но определено имахме и разногласия и това идва от нещата, които ние харесваме, но понякога може би е и от годините, не съм напълно сигурна. Но да, имахме моменти, в които спорехме и се поскарвахме Случвало се е да бъда напълно убедена, че това, което гледаме се харесва много и на другите, изведнъж ги поглеждам и виждам, че за тях не е толкова интересно, така че разногласия не липсваха.

- Какво теб те впечатли най-силно от талантите, които се изправиха без вас?

Тепърва в следващите епизоди има много, много неща, които са впечатляващи. Не мога да кажа нищо конкретно, за  да не издам, но това се усеща веднага. Настръхват ти ръцете, изтръпваш и изведнъж се озоваваш само ти и хората на сцената, все едно няма нищо друго окото теб. Имаше няколко такива номера, които просто те поглъщат. Тук не е от значение какъв е точно талантът, ако я има тази магия, тя те въвлича и в такъв моменти си повече от впечатлен. Имаше много групи и индивидуални изпълнения, които ти спират дъха. Определено зрителите на BTV има какво да видят този сезон.

- На 14 февруари тръгна втора част на филма "Завръщане". Би ли ни разказала малко повече за него?

Истината е, че аз пропуснах премиерата на 14-и и ще я гледам за първи път на 17 февруари. Всички казват, че втората част е станала по-забавна от първата. Има нови персонажи, които са просто страхотни. Във втора част ще има едно разделение на половете. Нещата при моята героиня доста се променят. Тя се развива с една сериозна насока. Това, което за мен беше по-приятното в тази втора част е, че ние вече бяхме доста близки с колегите, след първия филм. Забавлявахме се много, така че нямам търпение да видя какво се е получило. Предполагам, че това наше забавление се е отразило на филма и ще се усети от зрителите.

- Знаем, че там ти влизаш в ролята на Дара. Можеш ли да кажеш, че намираш връзка между теб и образа във филма?

Нямам нищо общо с Дара. Тя е от хората, които много бързо пали фитила и не брои до 3 преди да каже нещо. Кибритлийка си е, аз не съм такъв тип човек или поне се стремя да не съм. Мога да кажа, че е малко крайна, дори в отношенията си с героя на Ники Илиев. Всичко при тях е на живот и смърт. Дара е интересно момиче. В първата част тя се занимава с танци, но във втората й беше трудно с този голям корем. По време на снимките беше голяма жега, но имаме време да му отмъщаваме на Ники за тези неща (смее се).

"Завръщане 2"

Снимка: bTV Studios

- Има ли нещо, което искаш да вземеш от Дара, което ти не притежаваш като качество?

Тя е доста решителна в нещата, които прави и знае какво иска. Аз не одобрявам средствата, които използва, за да постига целите си, но иначе е много готино младо момиче. Аз съм доста праволинейна и целенасочена също, но при мен нещата не са на всяка цена.

- Ти участваш и в сериала "Съни бийч". Там играеш Ивон. Коя от двете роли би казала, че усети по-близо до теб самата?

С Ивон сме прекарали повече време заедно. Когато е сериал, снимките са много по-дълги. С нея имаме доста сходни черни, но ни различава средата и начинът, по който живеем. 

- Това означава ли, че си влязла много по-лесно в ролята на Ивон, отколкото на Дара?

За всяка една роля човек тръгва първо от себе си и от своите разсъждения, но е много важно как те води режисьорът. И двамата режисьори, с които работя в "Съни бийч" умеят да водят актьорите си и смятам, че усетих нещата благодарение на тях. Не знам кое е било по-трудно, но мисля, че и с двете роли постигнахме успех.

- Зад гърба си вече имате заснети и излъчени два сезона на "Съни бийч". Планирате ли и трети?

Силно се надявам, но това решение е на телевизията.

- Преди малко повече от година стана майка. Как съчетаваш снимките с отглеждането на детето?

Истината е, че става все по-трудно. Преди време не беше така, защото тя тогава беше бебе. Когато снимахме "Съни бийч"  беше по-малка, а сега когато е на година и 4 месеца е една малка, щура госпожица, която няма умора. Не е лесно, но с подкрепата на добър партньор до себе си нещата се получават.

- Въпреки че си постигнала много неща в професионален план, има ли все още такива, които смяташ, че не си успяла да направиш и ако да, какви са те?

Стремя се да направя повече неща в театъра, които все още не съм. Но в момента репетирам една пиеса, която ще излезе в края на месеца. Много е хубава и мисля, че това е голям шанс и за мен, и за колегите, с които работя. Смятам, че имам какво още да покажа и на театралната сцена, което до този момент не съм.

Значи има какво да очакваме от теб занапред.

Да, има. Надявам да се това представление да се хареса и на мъжката, и на дамската част от публиката, въпреки че в него участваме само жени.