Фамилията Делон отново е в центъра на вниманието на френските медии, като този път децата на кинолегендата - Анушка, Ален-Фабиен и Антони, се опитват да спасят баща си от жената, настанила се при него, докато той се възстановява от получения през 2019 г. инсулт. Актьорът, който е на 87 години, писмено подкрепи жалбата, внесена в полицията в Монтаржи, департамент Лоаре, от синовете и дъщерята на Ален, обяви семейният адвокат Кристоф Айела.

Тримата наследници на артиста твърдят, че техният родител е обект на тормоз и личното му пространство се нарушава от нанеслата се при него Хироми Ролен (66 г.). В интервюта за различни медии от 2021 г. секссимволът на 60-те я представя като неговата "японска спътница". В документалната лента, излъчена по TV5 Monde, Ален дори похвали Ролен, че е била до него "по време на целия възстановителен процес". Оттогава тя се появява до него в публичното пространство - като например на погребението на Жан-Пол Белмондо през септември 2021 г., а през май т.г. присъства на предпремиерата на филм на Ален-Фабиен, припомня в. "Le Monde". Тогава той публикува в профила си в Instagram своя снимка в киносалона и фотография на баща си, седнал до Хироми Ролен.

Няколко месеца по-късно обаче трите деца на звездата от големия екран, че тя си позволява унизително и оскърбително отношение както към него, така и към тях, изолира го от близките и приятелите му, агресивна е, контролира телефонните разговори и личната му кореспонденция. Според френски медии тя стои зад голяма част от конфликтите във фамилията на носителят на награда "Сезар" и умело дърпа конците зад кулисите.

Друга жалба срещу Ролен, но само от свое име, внесъл и Антони Делон, който е най-големият син на актьора. Тя е подадена в Париж с твърдения за психически тормоз, насилие над уязвимо лице, злоупотреба със слабост и жестоко отношение към животно. Според мъжа тази ситуация продължава от две години и заради това баща му се е принудил да поиска писмено жената да напусне дома му. Той твърди, че кучето на актьора "е било малтретирано и пребито".

Ален с дъщеря си Анушка

Снимка: Getty Images

Децата на Делон са на мнение, че той е под натиск да сключи брак с Хироми, което поражда съмнения за "поведение, което не е лишено от парични намерения", писа в. "Le Parisien". Според изданието Анушка се оплакала, че е била "обидена" от Ролен, като ѝ било забранено посещава баща си в имението му в Души-Монкорбон, департамент Лоаре. Там японката изолира Ален от света.

Тримата наследници на кинозвездата се надяват с предприетите действия да сложат край на тази ситуация, с която и баща им не е съгласен. Веднага след депозирането на жалбите, прокуратурата в Монтаржи започна предварителна проверка.

Не закъсня и отговорът на Хироми Ролен, която категорично отхвърля обвиненията. Тя "отрича всички обвинения, отразени широко медиите", заяви адвокатът ѝ Ясин Бузру в разпространено изявление до медиите. Освен това Ролен твърди, че "била насилствено изведена от имота от бодигардовете на актьора". Тя се готви да внесе жалба срещу децата на Делон и охранителите, упражнили насилие, като щяла да приложи медицински документи.


Хироми и Ален

Хироми Ролен споделя живота на Ален след инсулта, който той претърпя през 2019 г., припомня БТА. Той я представя за своята "японска спътница", но синът му Антони обяви пред BFMTV, че жената е бивша служителка, а не партньорка на баща му. Първоначално се е грижела за имението на Ален Делон в Швейцария, когато артистът го обитавал. Постепенно обаче започнала да се сближава със обственика му, който в последните години изключително рядко се появява публично и предпочита да живее в уединение.

Всъщност Ролен се е изявявала в киното и от доста време познава Делон. От 80-те години на миналия век насам Хироми Ролин работи по множество филми и сериали във Франция. Според в. "La Monde" тя е работила като втори помощник-режисьор във филма "Завръщането на Казанова" от 1992 г., в който актьорът изпълнява главната роля. Името ѝ фигурира и в екипа, работил по сериала "Франк Рива", излъчен през 2003 г. по телевизионния канал "France 2", в който главната роля е поверена на Ален Делон.

Предварителното разследване сега трябва да установи дали са основателни твърденията на децата на актьора.

Ален-Фабиен Делон

Снимка: Getty Images