Жалбата на децата на Ален Делон срещу партньорката на баща им доведе до предварително разследване, съобщава чуждестранната преса. Според изявлението на прокуратурата се прави проверка за психически тормоз.

Прокуратурата реши да предприеме действия заедно с разследващите органи в Орлеан и Монтаржи, се казва в съобщението на прокурора Жан-Седрик Го.

През тази седмица бяха подадени две жалби от членове на семейство Делон срещу жената, описана като "компаньонка" на 87-годишната кинозвезда.

Първото оплакване е от трите деца на актьора. В нея се описват случаи на психически тормоз, приемане на личната кореспонденция на актьора вместо него, малтретиране на животно. Наследниците на артиста описват поведението на жената като агресивно. Според тях тя получава пратки и съобщения, предназначени за баща им и удря кучето му. Носителят на редица престижни награди е подписал декларация към подадената жалба, което означава, че той се присъединява към нея, се казва още в съобщението на прокуратурата.

Втората жалба е депозирана от най-големия син на Ален Делон - Антони, пред разследващите органи в Париж. Тя съдържа обвинения в психически тормоз, насилие, злоупотреба и жестоко отношение към животно. Адвокатът на децата на Ален Делон - Кристоф Айела, обяви, че след инсулта на актьора през 2019 г. жената, която се е настанила в дома му, е започнала да става все по-агресивна към френската кино звезда и неговите деца.

Снимка: Getty Images

"Тя се опитва непрекъснато да го изолира от децата му, приятелите, семейството, използвайки различни методи и заплахи".

Антони Делон обяви, че тази ситуация е налице от две години и положението е довело баща му дотам да поиска писмено от жената да напусне дома му.

Сред известните филми на актьорът са "Гепардът", "Басейнът", "Самураят", припомня БТА. Той се появява рядко в киното след края на 90-те години. През 2019 г. актьорът получи почетна "Златна палма" от кинофестивала в Кан.

Снимка: БТА