Новият филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд", който излиза по кината в България този петък, пресъздава много образно живота в Лос Анджелис през 60-те години на миналия век, но зрителите с набито око, които вече са гледали филма, са открили голямо несъответствие в него.

Вижте снимки от премиерата на филма >>

Клиф Бут, в чийто характер се превъплъщава Брад Пит, притежава красив и стилен златен часовник с широка кожена каишка, който се вижда много пъти в кадрите от филма.

В "Имало едно време в Холивуд" действието се развива през 1969 г., а се оказва, че по това време този модел часовник изобщо не е съществувал, пише Independent.

Според сайта Worn and Wound, който документира всичко, свързано с часовниците, моделът часовник, който Пит носи във филма е Citizen 8110 Bullhead, а той датира от началото на 70-те години на 20 век. Така че малко са "избързали" с появата му в новия филм на Куентин Тарантино.

Скрийншот: YouTube

Въпреки тази грешка, "Имало едно време в Холивуд" идеално пресъздава събитията от 60-те и особено Hollywood Boulevard от този период.

От днес филмът тръгва по кината в Обединеното кралство, а на 16 август го чакаме и у нас.