Вече месеци наред една от основните теми по цял свят е новият коронавирус. Това сериозно изпитание коренно промени ежедневието на човечеството, като междувременно нанесе сериозни щети във всички сфери на живота му. Сега, макар ограничителните мерки у нас да се поразхлабиха и извънредното положение "плавно да преля" в епидемиологична обстановка, по подобие на пролетта, неусетно превърнала се в лято, темата за Covid-19 остава е все така актуална.

Всеки ден излизат нови статистики и данни, показващи нарастващия брой на заразените в страната, но имената на болните остават анонимни... Разбира се, освен ако названията им не са окичени с лавровия венец на славата, тогава нещата стоят по съвсем различен начин.

Вижте снимки на Галена >>

В последно време из медийното пространство упорито се носи мълвата, че в момента Галена е под карантина у дома си, заради контакта си със заразени с коронавируса абитуриенти, присъствали на концерта ѝ в Калояновата крепост, състояло се пред миналата събота - 4 юли. Брюнетката обаче е имала над 10 участия в различни населени места. 

Вчера от "Пайнер", в чийто каталог е изпълнителката на "100 живота", официално съобщиха, че тя е отменила всички свои предстоящи изяви.

"Поради влошената епидемиологична обстановка в страната, всички поети ангажименти на Галена за момента отпадат! Музикална компания "Пайнер" се извинява за причиненото неудобство на клубовете и феновете!", гласи публикацията в официалната Фейсбук страница на телевизия Планета.

По-късно в. "Монитор" се свърза с фирмата на Митко Димитров за обяснение.

"Участията ѝ са отменени по здравословни причини, но нямаме такава информация за COVID-19", казват от нея пред изданието.

Преди час Галена използва личната си Инстаграм страница, за да разкрие, че не само тя е заразена с Covid-19, но също така и малкият ѝ син.

Здравейте, мили мои,
Мисля, че е редно да спра да ви тревожа с отсъствието си и да ви разкажа какво точно се случва. Знаете, че преди няколко седмици беше възобновена работата на нощните заведения, съответно и нашите участия в тях. Няма да скрия, че изпитвах известен страх отново да започна да се срещам с хора, но си давах сметка, че животът трябва да продължи под някаква форма, и че не може да живеем в страх. В стремежа си да задоволя желанието на хората да се забавляват, особено на такъв специален повод, какъвто е абитуриентският бал, реших да се върна на работа с ясното съзнание за риска, който носи това за мен и моите близки. За съжаление, това се превърна в поредното изпитание, пред което съм изправена в момента. В средата на миналата седмица почувствах леко неразположение и веднага си направих тест в Търново, който беше отрицателен. Това ме успокои и отдадох неразположението си на умора и претоварване. В петък, обаче, се събудих с температура, главоболие, липса на вкус и си направих втори PCR тест в София, който се оказа положителен. Обясниха ми, че първият тест е бил отрицателен, тъй като симптомите се развиват след 4 ден от момента на заразяване и тестът не е достатъчно сигурен преди това. Съответно веднага направихме тестове на цялото ми семейство и хората от екипа. Малкият ми син Александър беше единственият, който също даде положителна проба и двамата с него сме под карантина в апартамента ни в София от петък насам. Галин, Стефан и моят озвучител, с които също имах контакт през последната седмица, са напълно здрави, без симпотми и с отрицателни тестове. Алекс и аз се чувстваме много добре, за щастие вирусът минава леко при нас, лекуваме се вкъщи и се надяваме скоро всичко това да е зад гърба ни. Искам да призова всички хора да спазват законовите предписания, да бъдат разумни и да пазят себе си и близките си, тъй като както виждате, нищо свързано с вируса не е строго дефинирано и никой не е застрахован. Благодарна съм на феновете си за цялата загриженост и благопожелания за скорошно оздравяване! Желая ви здраве! Ваша Галена“, написа тя.

Днес стана ясно, че 60% от празнуващите на бал на колеж във Велико са заразени с коронавирус, като 15 от новите случай са ученици. От РЗИ твърдят, че балът не е бил огнище на заболяването, което се разпространява дифузно.