Няма никакво съмнение, че още с дебютната си песен - "Рискувам да те имам", "КариZма" се превърна в един от най-успешните поп дуети на българската музикална сцена, достигнали до сърцата на публиката с шеметна скорост. С всеки следващ сингъл, който издаваха, популярността на Галя Курдова и Мирослав Костадинов нарастваше все повече, правопропорционално на броя на техните почитатели. И до днес почти всеки в България може да запее без затруднение "Колко ми липсваш", "Ще избягам ли от теб", "Минаваш през мен" и т.н.

По онова време всичко, до което дуото се докоснеше, сякаш се превръщаше в злато... Но през 2007 г., едва 7-8 години след като изгряха, историята им претърпя неочакван обрат. Двамата се разделиха, слагайки край на съвместната си работа.

Вижте снимки на "КриZма" >>

Решението им изненада техните фенове, които дълго време си задаваха въпроса "Защо?", но паралелно с това се надяваха, че ще настъпи момент, в който техните любимци отново ще се съберат за нов общ проект. Само че дните минаваха, месеците постепенно се превръщаха в години, а вместо да приближава, вероятността за повторно сформиране на дуета единствено се отдалечаваше малко по малко. Нещо повече, в Галя прецени, че е време да обърне гръб на България и да замине за Великобритания, където да започне на чисто отначало. А със заминаването ѝ, вярата, че с Миро ще намерят път обратно един към друг - в професионален аспект, окончателно изчезна.

Преди месец и половина обаче, за първи път от 13 години насам, те пак стъпиха на една сцена, тази на шоуто за имитации "Като две капки вода", в което Курдова бе участник. И макар да изглеждаше така, сякаш магията на "КариZма" се е възродила - публиката остана разочарована, тъй като дори тази среща не бе достатъчна, за да ги накара да възобновят съвместното си творчество.

Наскоро обаче, в специално интервю за сп. "EVA", Галя най-после повдигна завесата на миналото и да даде отговор на въпроса кой и защо от тях е поискал да се разделят.

"Виждах, че нещо не му е комфортно и го поканих вкъщи да говорим. Попитах го какво точно иска. И той отговори - искам да бъда сам. Попитах - това ли е всичко. Искаш ли да направим два паралелни индивидуални проекта? Той повтори - искам да бъда сам. И успехът на "КариZма" не ми помага за това. Беше тъжно, но го приех. Вярвам в принципа на любовта и свободата, и че ако обичаш някого, трябва да го пуснеш да бъде свободен. Ако чувството е истинско, то намира начин да се върне при тебе. Или ще преосмислите и изградите съвсем нови отношения на по-високо интелектуално ниво. Или енергията на любовта ще се върне под друга форма и ще се случи нещо още по-хубаво", сподели тя пред изданието.

Относно спекулациите за тяхната връзка, които преди постоянно обикаляха медийното пространство, тя каза, че отношенията им са били платонични, а чувствата ѝ към нейната дуетна половинка - чисти. Певицата сподели, че навремето те са били муза един за друг, но по закон нещата, изграждащи живота, се променят... Това се е случило и с тях.

В определен момент желанията им са започнали да се разминават. Миро е искал да има самостоятелна кариера, а Галя да пътува и да срещне любовта. Тя разбира простата истина, че както е в любовта - двамата души са заедно, докато изпитват нужда от другия, после всичко може да се промени. Ето защо тя му е дава свободата, за да може всеки от тях да опознае щастието.