Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер ще отпразнува днес сватбата си с петата си съпруга Ким Со-йон в берлинския луксозен хотел "Адлон".

Вижте снимки на Шрьодер и Ким Со-йон >>

Двамата разкриха през юни пред сп. "Бунте", че са сключили брак в Сеул през май. За Герхард Шрьодер това е пети брак и втори за Ким Со-йон, която е експерт по икономика. Тя е с 26 години по-млада от 74-годишния политик и бизнесмен.

През 2016 г. Герхард Шрьодер се разведе с Дорис Шрьодер-Кьопф, за която беше женен от 1997 г. В списъка с гостите е турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, но няма официално потвърждение дали ще присъства.

Герхард Шрьодер и Ким Со-йон се запознаха преди две години на международна бизнес конференция, на която тя работеше като преводач. Герхард Шрьодер беше федерален канцлер от 1998 г. до 2005 г. Сега той е председател на съвета на директорите на "Роснефт", припомня ДПА.

Ким Со-ън и съпругът ѝ се разведоха пред ноември 2017 г., а още през септември Дорис Шрьодер Кьопф - четвъртата жена на бившия германски лидер, заяви, че се развежда с него и че южнокорейката има роля за решението ѝ.

Преди време стана ясно, че бившият съпруг на южнокорейката съди Герхард Шрьодер, тъй като бившият германски канцлер и Ким започнали да се срещат, докато и двамата все още са били в брачни отношения. Южнокореецът завел иск за 100 милиона вона ($94 000) срещу Шрьодер. Като мотив за обезщетението той посочил, че бил подложен на "непоносим душевни страдания".