Победителката в осмия сезон на "Гласът на България" Петя Панева, завоювала първото място в предаването с удивителните си изпълнения на сцената, преливащи от любов към родния фолклор, официално каза "Да" на своя дългогодишен приятел Димитър. Хубавата новина сподели лично народната певица, която публикува в своя Фейсбук профил няколко кадъра от красивата церемония, в чиито рамки двамата с партньора ѝ са разменили клетвите си пред олтара, обещавайки си да бъдат заедно, докато смъртта ги раздели.

От снимките, качени в социалната мрежа, става ясно, че в края на церемонията двойката е спазила романтичния ритуал да пусне на свобода два бели гълъба. Според преданието, водещо началото си още от Средновековието, птиците символизират не само обичта и отдаденоста на младоженците един на друг, но също така и обета им за преданост и вярност. Освен това се вярва, че тази традиция носи късмет на младото семейство.

Вижте снимки >>

За важния ден булката се е спряла на елегантна бяла рокля с голи рамене, изработена с нежна дантела на флорални мотиви, спускащи се по цялата ѝ дължина, стигаща до земята. Кройката на тоалета следва извивките на нейното тяло, подчертавайки добрата ѝ фигура. Завършвайки цялостната си визия за събитието, на което са присъствали най-близките ѝ хора, споделили радостта ѝ, тя се е спряла на чифт деликатни висящи обеци, бляскава тиара и дълъг воал. От своя страна мъжът ѝ е заложил на класически черен смокинг с папийонка.

На едно от изображенията се вижда как съпрузите си разменят целувка на тържеството, държейки техен портрет, който най-вероятно са получили като подарък от гостите, станали свидетели на това как двамата обвързват животите си. "Семейство", гласи обграденото със сърца послание към публикацията на изпълнителката, която съвсем наскоро пусна своята първа песен "Елена". Към момента постът е харесан от над 15 хиляди души в платформата, като под него се редят безброй коментари, изпълнени с пожелания за здраве и щастие.

Снимка: Официална страница във Facebook

Петя Панева е родена на 14.06.2000г. в гр. Варна. Учи в НУИ "Добри Христов" гр. Варна със специалност ударни инструменти и е към школата по народно пеене на Павлинка Тодорова. От 4-годишна пее във вокална формация "Бънджи Сингърс" и няколко години след това решава да се насочи към народната музика. Започва първо към народния детски хор към музикалното училище, а след това започва да взима и индивидуални уроци. От тогава до днешна дата не спира да пее и прославя народната музика. Явява се на много конкурси, на които печели предимно първи и специални награди. Пее в Ансамбъл "Одесос" при МВР Варна и във фолклорна формация Изгрев. Има записи с оркестъра за народна музика на БНР. Често излиза на турнета в чужбина- Прага, Италия, Гърция, Полша, Украйна, Унгария, Турция. Обича автентичния фолклор и го възпява.

През 2016 на конкурса "С песните на Калинка Вълчева" печели специална награда, а самата Калинка казва че Петя е втората Калинка Вълчева. През 2017 г. печели специалната награда на международния фестивал "Пирин Фолк" Сандански с изпълнение на живо на песента "Китка ми шарена".

В интервю пред Life.dir.bg, състояло се след победата ѝ в "Гласът на България" тя сподели, че именно музиката ги е събрала с Димитър. В разговора талантливата певица издаде, че тяхната лична формула за стабилна и хармонична връзка, способна да устои на всички трудности, включва разбирателство, подкрепа и любов.

Снимка: Официална страница във Facebook