През този месец - в разгара на лятото, две от най-големите звезди на музикална компания "Пайнер" празнуват своя рожден ден, при това със съвсем малка разлика в датите. Първа бе Преслава, която миналия петък - на 26 юни, навърши 36 г., а в неделя личния си празник посрещна и Глория.

Тази година обаче изпълнителката на "Крепост" взе решението да не вдига тържество, с което да отбележи хубавия повод. Вместо това остана вярна на традицията си, изградена във времето, и пусна на музикалния пазар последните си два проекта.

Вижте снимки >>

За разлика от някои артисти-жени, брюнетката съвсем не се притеснява да признае годините си, напротив, тя с гордост подчерта възрастта си в пост към кадър от новия си видео клип "Очите не лъжат", който сподели в Инстаграм страницата си.

На изображението Глория, която стои в ъгъла на огледални стени с матови ленти, изглежда наистина прекрасно. Тя носи къса бяла рокля с паднало рамо и дълъг асиметричен ръкав, подчертаваща фигурата ѝ. Тоалетът привлича вниманието на зрителя и с високата цепка в предната част на полата, разкриваща краката ѝ. Завършвайки визията си, певицата се е спряла на златисти обувки на висок ток, кореспондиращи с висящите ѝ обеци.

"Днес ставам на 47! Когато една жена не крие възрастта си, тя е нагло доволна от себе си и живота! Годината беше трудна за всички и се надявам никога да не се повтори и от тук нататък да ни се случват само хубави неща! Вярвам и знам, че по-доброто предстои, защото животът е това, което сам си направиш!... А за мен няма невъзможни неща, когато съм здрава и имам любовта на любимите си хора, приятелите ми и моята публика! Няма да празнувам по ред причини, но реших да се наградя и да си подаря два музикални проекта! Днес е премиерата на видеоклипа на една любима моя песен "Очите не лъжат" и на чисто новия сингъл "Ало, как си", е написала тя към кадъра, събрал хиляди харесвания и стотици коментари.

Към безбройните пожелания, отправени към нея от последователите ѝ в социалната мрежа, се включи и дъщеря ѝ Симона Загорова, която публикува тяхна обща фотография в платформата, , заснета покрай отминалите коледно-новогодишни празници.

"Честит рожден ден, мамо! Бъди ми жива и здрава, все така красива и успешна! Остани си същата! Обичам те безкрайно!", гласят думите ѝ.

Галина Пенева Иванова, по-позната като Глория, е родена на 28 юни 1973 г. в град Русе. Тя има брат, който носи името Николай. Баща ѝ Пенко свири на кавал, а майка ѝ Стефка изпълнява народни песни. Нейния талант бързо привлича вниманието на учителя ѝ по музика, който остава очарован от гласовите ѝ възможности. Така в четвърти клас тя се присъединява към хора "Дунавски вълни".

По-късно обаче родителите ѝ се развеждат и тя се мести в градчето Две могили, където всъщност завършва средното си образование с направление "Механизатор в растениевъдството", като придобива свидетелство за МПС - категория С.

През 1991 г. оркестър "Извор" я кани за тяхна певица, а година по-късно заминават да работят в Черна Гора. Но след като се завръщат в родината, Глория ги напуска и с още трима музиканти създава собствена формация, наречена "Лира". В началото изпълнява хитове на Георги Христов, Лили Иванова и Лепа Брена, а постепенно започва да пее и песни на Уитни Хюстън, Марая Кери и Мадона. Първият си албум записва при Максим Горанов от "Диана Експрес", който впечатлен от уменията ѝ. Всъщност, тя пише текстовете на всички песни, като композира 7 от тях.

Първият ѝ хит "Нека останем приятели" е издаден в сборна касета на фирма "Фолктон". Съдбоносната ѝ среща със Митко Димитров и жена му Мария се осъществява благодарение собственикът на "Перфект аудио-видео" - Продан Йорданов. Глория се запознава със съпрузите във фоайето на хотел "Велико Търново". Но въпреки че харесват записа ѝ, те не са убедени, че ще се намерят слушатели за песни, възпяващи майката, бащата и децата... Младата изпълнителка обаче е категорична, че няма да направи компромис с творчеството си.

През 1994 г. излиза дебютният ѝ албум "Щастието е магия", който се радва на огромен интерес. По данни, легално са продадени 170 хил. бройки от него, а пиратските му копия надхвърлят половин милион.