Проф. Сара Гилбърт, биоложката Катрин Грийн и екипът на Оксфордския университет, създал ваксината срещу новия коронавирус, бяха избрани за "Герои на годината" на сп. GQ, редом със спортисти, актьори, музиканти, предаде БТА.

Церемонията за наградите на списанието за мъжка мода и стил, се завърна в лондонската галерия "Тейт модърн". Миналата година тя беше виртуална заради пандемията. Символични домакини на събитието бяха Идрис Елба и жена му Сабрина.

Идрис Елба и Сабрина

Снимка:БТА

Антъни Хопкинс, който спечели втория си "Оскар" тази година за ролята на мъж с деменция в "Бащата", получи наградата "Легенда".

Снимка:Булфото

Пол Бетани получи приза за главна мъжка роля ("УандаВижън"). Наградата за актьорски пробив взе Кингсли Бен-Адир от "Една нощ в Маями" и "Остри козирки".

Режисьорът Куентин Тарантино беше избран за сценарист на годината.

Отличието "Икона" отиде при Саша Барън Коен, а това за изключително изпълнение при Реге-Жан Пейдж, който проби със сериала "Бриджъртън". Ейдриън Дънбар от полицейската драма "Служебен дълг" е телевизионен актьор на годината.

Ед Шийран

Снимка:Булфото

В света на музиката Ед Шийран беше признат за солов изпълнитела, "Wolf Alice" за група, а певицата Арло Паркс за пробив.

Вивиан Уестууд

Снимка:Булфото

Вивиан Уестууд, сама по себе си икона в жанра си, и прочута защитничка на околната среда е човекът, променил правилата през годината, според списанието.

Дизайнер  на 2021-а е Брунело Кучинели, чийто почитател е Джеф Безос - предпочита спортните му якета.

В спорта признание получиха олимпийският и параолимпийският отбор на Великобритания. Гарет Саутгейт, мениджър на английския футболен отбор, който стигна до финала на Европейското първенство, стана "Вдъхновение на годината".