Графа и Михаела Филева са първите български звезди, които отговориха на предизвикателството на посланик Херо Мустафа, отправено вчера и чиято цел е популяризиране на българската музика.

Графа се включи с изпълнение на песента "Прилив и отливи", а Михаела Филева направи своята интерпретация на парчето "Шоколад" на Остава.

Американският посланик в България Херо Мустафа и две нейни колежки от американското посолство вчера пуснаха клип, в който "изпълняват" българската песен "Приятели завинаги". Парчето е на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов. Чрез видеото  Херо Мустафа отправи предизвикателство към тримата музиканти в инициатива за популяризиране на българската музика.

Клипът бе публикуван във Facebook страницата на Американското посолство в София.

"Предизвикателството започва! Посланик Мустафа и нейната дипломатическа група изпълняват любима българска песен и предизвикват трима български певци да отговорят. Кой е предизвикан? Коя е песента? Ще бъде ли прието предизвикателството?", гласи постът от американското посолство на страницата му във Facebook.

Снимка: Димитър Фердинандов

Днес Графа публикува, също във Facebook, изпълнение на част от песента "Приливи и отливи".

"С благодарност за признанието приемам предизвикателството на посланик Мустафа!

Ще изпълня част от песента "Приливи и отливи", която написах за Михаела Филева. Така предавам предизвикателството към нея", написа той.

Орлин Павлов и Любо Киров също споделиха клипа на американското посолство, но все още не са отговорили на предизвикателството със свои изпълнения.

Михаела Филева ги изпревари и пусна клип, в който пее песента на Остава "Шоколад". По този начин певицата, която съвсем скоро издаде новото си парче и видеото към него "Родена с късмет", предизвика Свилен Ноев да се включи в инициативата за популяризиране на качествената българска музика.