Колумбийската певица Шакира и испанският футболист Жерар Пике обявиха официално, че се разделят, предадоха чуждестранните медии. Признанието, че след единадесет години заедно са решили да сложат край на своя съвместен път те направиха преди два дни.

"Със съжаление потвърждаваме, че се разделяме. За доброто на нашите деца, които са наш най-голям приоритет, ви молим да уважавате личния ни живот", заяви в двойката в съвместно комюнике, без обаче да посочи конкретна причина за края на своя романс, макар че наскоро излезе новината, че Пике е изневерил на половинката си.

Наскоро испанската преса предаде, че от няколко седмици звездите не живеят под един покрив, след като защитникът на Барселона е бил изгонен от семейната къща. Според весдтник "El Periodico" в последно време той живеел сам и се отдава на партита ь.

"Шакира е взела решение да се разделят. Това е вярно и те са дистанцирани", каза тогава журналистът Емилио Перес.

Макар да не бяха женени 45-годишната изпълнителка и 35-годишният спортист изглеждаха като една от най-стабилните двойки, стоящи под светлините на ярките прожектори.

Вижте снимки на Шакира и Жерар >>

"Мисля, че ако човек може да докаже съществуването на Бог, то той може да го стори единствено чрез любовта. Аз бях загубила вярата си за известно време, което бе наистина тежък период за мен, понеже винаги съм била религиозна. В продължение на години не усещах любов и започнах да подлагам на съмнение съществуването на Господ. Изведнъж обаче срещнах Жерар и сякаш слънцето изгря наново", казва в свое минало интервю Шакира.

Няма да е никак преувеличено да се каже, че любовта им пламва от пръв поглед. Те се срещат през 2010 г. на снимките на видео клипа към песента "Waka, Waka", която бе официалния химн на Световното първенство по футбол в ЮАР. Когато я вижда, спортистът не се поколебава дори за миг, като намира начин да я заговори и да вземе телефонния ѝ номер.

Снимка: Официален профил в Instagram

Шакира отпътува за Африка няколко седмици преди да започне първенството, за да може да се подготви за церемонията по откриването му. Скоро след пристигането ѝ, спортистът решава да се свърже с нея.

"Вичко започна, когато реших да ѝ пиша съобщение, с което да я попитам как е времето там. Беше глупав въпрос, който заслужаваше отговор от рода на: "Вземи си яке", но тя започна редовно да ме информира за промените в климата. В един момент ѝ казах, че ще спечелим състезанието, за да я видя отново на финала, когато тя щеше повторно да пее", разказа Пике през 2016 г.

Е, Испания не само си проправя път до последния мач, но и печели световната купа, така че, колкото и чудно да изглежда, футболистът успява да удържи на думата си.

Въпреки че романсът им започва още в ЮАР, двамата предпочитат да запазят любовта си далеч от медийното пространство и крият връзката си от света в продължение на почти една година.

Нещата се променят през месец май 2011 г., по време на концерт на носителката на "Грами", който се състои в Барселона. Тогава Жерар не издържа и се качва на сцената при нея, а тя го притегля в силна прегръдка пред очите на цялата публика. По-късно биват забелязани да се целуват зад кулисите, което допълнително разпалва слуховете за техните взаимоотношения.

Снимка: Официален профил в Instagram

След случилото се, Шакира преценява, че няма смисъл да продължават да отричат, затова публикува тяхна обща снимка в мрежата, придружена от надпис на испански, гласящ: "Представям ви моето слънчице".

През септември 2012 г. певицата обявява в своя официален сайт, че е бременна.

"Както някои от вас вече знаят, с Жерар сме в щастливо очакване на първото си дете. В момента решихме да дадем приоритет на този уникален момент в нашия живот", пише тя.

На 22 януари 2013 г. тя дава живот на Милан Пике Мебарак.

"На славянски името означава "добър", "любящ" и "милостив", на древноримски - "нетърпелив", а на санскирт - "обединяващ", обясни Шакира в личната си страница, след като разкри как са кръстили първородния си син.

През 2014 г., три години след старта на връзката им, колумбийката дава дълго интервю за списание "Glamour", в което е запитана дали двамата обмислят да минат под венчилото. Отрицателният отговор идва моментално.

"Ние вече имаме всичко, което е от значение - съюз, любов и дете. Бракът няма да промени нищо от това, но ако някога реша да се омъжа, то ще бъде за Жерар", казва Шакира пред изданието.

Макар откровено да заявява, че не е готова да мине под венчилото, по-късно през същата година Шакира доказва, че това далеч не е пречка за тяхното семейство, понеже то е на път да се разрасне. В общо интервю за "Cosmopolitan Mexico" двамата обявяват, че повторно ще стават родители и разкриват, че отново очакват момче.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На 29 януари 2015 г. тя ражда Саша Пике Мебарак.

"Името Саша е с руски и гръцки произход и означава "защитник на човечеството" и "войн", написа тогава тя в своя Инстаграм профил.

Две години по-късно тя разкри какво е да бъдеш майка на две момчета.

"Преди бях център на собствения си свят, а сега кръжа като сателит около този на децата си. Това е най-трудната работа, която съм имала", признава тя.

Преди три години двойката даде общо видео интервю, в което певицата заяви, че в самото начало, когато е срещнала Пике, изобщо не е имала представа кой е той.

"По онова време не бях фен на футбола, така че не го разпознах, но си помислих, че е хубав", обяснява през смях.

И въпреки че връзката тогава връзката им наближаваше десетилетие, изпълнителката призна, че не е готова двамата официално да разменят клетви.

"Ако трябва да съм честна, бракът наистина ме плаши. Не желая той да ме вижда като съпруга. Предпочитам да гледа на мен като на свое гадже и любовница. Искам да бъде в напрежение, да мисли, че всичко е възможно в зависимост от поведението", заяви отрковено тя.

Снимка: Официален профил в Instagram