Британският принц Хари и съпругата му Меган говориха в онлайн дискусия за кампанията си срещу негативизма в социалните медии, като Хари предупреди за "глобална криза на омразата", която засяга психичното здраве на хората, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вижте снимки на Хари и Меган >>

Херцогът и херцогинята на Съсекс проведоха почти двучасова онлайн дискусия, организирана от Time100 Talks, с някои от експертите, с които са се срещали тази година в опит да насърчат повече състрадание в онлайн форумите.

"Това е глобална криза. Глобална криза на омраза, глобална криза на дезинформация и глобална здравна криза", заяви принц Хари във встъпителния си коментар за дискусията "Да изградим един по-добър свят".

Принцът и съпругата му се преместиха в Южна Калифорния по-рано през годината, след като се отказаха от задълженията си като висши членове на кралското семейство, за да градят независим живот и да избягат от враждебно настроените британски медии.

Меган на свой ред заяви, че е наложително онлайн взаимодействията да станат по-здравословни:

"Това не е единствено проблем с психичното здраве или емоционалното благосъстояние. Това е човешки проблем. И това, което се случва на всички ни онлайн, ни влияе дълбоко офлайн".

Съпругата на принц Хари каза още, че е закрила всичките си лични профили в социалните медии преди години и че с цел да се "самосъхрани", не чете какво говорят онлайн хората за нея.

Разговаряйки по-рано през месеца с тийнейджъри в подкаст по случай Световния ден за психично здраве, Меган сподели, че е научила, че през 2019 г. е била "най-тролваната" личност в целия свят, припомня агенцията.