Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се разграничават от предстояща книга, посветена на времето им в британското кралско семейство.

Вижте снимки на Хари и Меган >>

Херцозите на Съсекс заявяват, че не са интервюирани за биографичната книга и нямат никакъв принос към нея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Книгата, озаглавена "Да откриеш свободата", предстои да бъде публикувана през август и според британски медии се очаква да хвърли светлина върху неудовлетвореността на двойката от двореца и пресата.

"Херцогът и херцогинята на Съсекс не са интервюирани за книгата, нито имат принос към нея. Тази книга се основава на собствените преживявания на авторите като членове на кралския кореспондентски корпус", се посочва в направеното от говорител на двойката изявление.

Книгата на Каролин Дъранд и Омид Скоби се очаква да опише подробно усещането на двойката, че не получава подкрепа от кралската институция, според в. "Дейли телеграф".

В. "Таймс" цитира откъси от нея, които предполагат вътрешни борби между членовете на семейството, като според Хари някои негови близки не харесват Меган, а други смятат, че популярността на двойката трябва да бъде "обуздана".

Според "Дейли телеграф" книгата представя Хари и Меган като "разрушителни сили", способни да модернизират монархията, които трябва да бъдат обезкуражени от "сивите кардинали" и враждебното медийно отношение.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принц Хари и Меган живеят в Лос Анджелис заедно с 14-месечния си син Арчи, след като в края на март преустановиха задълженията си като висши членове на кралското семейство. През януари двойката оповести намерението си да започне нов самостоятелен живот извън кралската фамилия.