Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обвиниха BBC в клевета във връзка с информацията за името на новородената им дъщеря, която кръстиха Лилибет Даяна.

В разпространено до медиите съобщение от адвокатите на херцозите на Съсекс се посочва, че информацията, в която се твърди, че те не са се консултирали с кралица Елизабет Втора за използването на името Лилибет, с което тя е известна в семейството си, е клевета, посочва британският в."Times", цитиран от БТА.

В съобщението за раждането на дъщеря си принц Хари и Меган отбелязват, че "Лили е кръстена в чест на прабаба си - Нейно величество кралицата, чието семейно прозвище е Лилибет, а второто ѝ име Даяна е избрано в чест на покойната ѝ баба - принцесата на Уелс".

"Статията съдържа лъжа и клевета и съдържащите се в нея обвинения не бива да се повтарят", се посочва в изявлението на съпрузите. "Херцогът е разговарял със семейството си преди обявяването на името и на практика баба му е била първият член от фамилията, на когото е позвънил. В този разговор той е споделил желанието си да нарекат дъщеря си Лилибет в нейна чест. Ако тя не е била съгласна, те не биха използвали това име", се посочва в съобщението.

Снимка: AP/БТА