Режисьорът Роб Маршал потвърди, че се е срещал с поп звездата Хари Стайлс за ролята на принц Ерик в предстоящата игрална версия на "Малката русалка" на "Disney", съобщи сп. "Variety".

Докато течеше кастингът за филмовия мюзикъл се появиха съобщения, че певецът, прочул се като част от момчешката група "One Direction", който се изявява и като актьор, е "ухажван" за ролята на принц Ерик.

Сега, в интервю за "Entertainment Weekly", Маршал за първи път открито заяви, че действително се е видял с изпълнителя на "Аs it was", за да обсъдят евентуалното му участие в продукцията.

Каква обаче е причината Хари Стайлс да го откаже? По думите на Маршал носителят на награда "Грами" е искал да се снима в по-мрачни филми и не е искал да участва в мюзикъл, тъй като е направил преход от поп звезда към актьор.

"Срещнахме се с него. Той беше очарователен. Чудесно момче. Но в крайна сметка желанието му беше да се снима в такива филми, каквито засне, малко по-мрачни", казва Маршал за Стайлс.

Кинодеецът допълва, че младите хора от сцената, които се опитват да си проправят път към големия екран, не желаят да бъдат възприемани непременно като певци.

Снимка: Getty Images

"Ето защо той наистина искаше да направи нещо, което не е в музикалния жанр, за да се развихри", казва Роб Маршал.

Хари Стайлс отказа да играе в "Малката русалка", но прие поддържащи роли в "Не се тревожи, скъпа" на Оливия Уайлд и куиър драмата "Моят полицай" - два проекта, които нямат допирни точки със семейната публика на "Disney".

Той получава противоречиви отзиви за изявите си пред камера, но според филмовия критик на "Variety" Оуен Глайберман напомня за младия Франк Синатра като актьор, предава БТА. "Твърде рано е да се каже накъде ще поеме с филмите, но ако иска, може да има истински успех с тях", казва критикът.

Колкото до ролята на принц Ерик Роб Маршал в крайна сметка избира един сравнително непознат актьор - 27-годишния Джона Хауър-Кинг.

"Малката русалка" с Хали Бейли в главната роля излиза по кината на 26 май.

Снимка: Forum Film Bulgaria