Опозореният холивудски продуцент Харви Уайнстийн беше преместен в затвор в американския щат Ню Йорк, след като прекара близо две години в Калифорния, предаде АП.

Уайнстийн беше осъден за изнасилването на италиански модел през декември 2022 г. в Лос Анджелис. Щатската служба за корекции и обществен надзор каза, че е преместила Уайнстийн в затвор със средна сигурност в Ню Йорк, след като е разгледала нуждите му от лечение на здравословни проблеми.

Уайнстийн е съосновател на продуцентската компания "Мирамакс", припомня БТА. Той беше известен като една от най-влиятелните фигури във филмовата индустрия, докато множество жени не го обвиниха в изнасилване, физическо насилие и сексуален тормоз през 2017 г. Сред жертвите му са актрисите Анабела Скиора и Ашли Джъд.

Уайнстийн беше осъден на 23 години лишаване от свобода в Ню Йорк за изнасилване и сексуален тормоз над две жени. Присъдата му в Лос Анджелис пък се равнява на още 16 години в затвора.

Според адвокатите му, 71-годишният Уайнстийн страда от здравословни проблеми, включително проблеми със сърцето, диабет, сънна апнея и проблеми с очите.