Дженифър Сибъл Нюсъм, съпруга на губернатора на Калифорния, която е режисьор на документални филми, обвини Харви Уайнстийн в изнасилване, предаде задоеканската преса. 

Половинката на политика свидетелства в понеделник. По думите ѝ, тя е била изнасилена от бившия филмов продуцент през 2005 г. По това време се е опитвала да гради кариера на актриса и продуцент.

Пред съда в Лос Анджелис блондинката разказа, че е срещнала Харви Уайнстийн в рамките на кино фестивал в Торонто, когато е била на 31 години. Тогава тя все още се е изявявала предимно пред камера, участвайки в продукции както за малкия, така и за големия екран

Вижте снимики на Дженифър >>

Седмици след запознанството им Уайнстийн я е поканил на среща в 5-звездния комплекс "Peninsula", разположен в Бевърли хилс, щата Калифорния, която приела, тъй като смятала, че става въпрос за бизнес среща. Пред съда тя призна, че въпреки предположението си е била изненадана от факта, че трябва да се срещне с него в хотелски апартамент.

Когато отишла на срещата, се оказало, че той далеч не бил заинтересован от обсъждането на филмовите ѝ проекти. Вместо това отишъл в банята, след което я извикал при себе си и упражнил секусално насилие върху нея.

Снимка: Getty Images

"Бях уплашена. Не бях отишла за това", каза през сълзи тя в съда в понеделник.

Дженифър Сибъл Нюсъм свидетелства, че Уайнстийн я е изнасилил.

В момента бившият филмов продуцент излежава 23-годишна присъда за сексуални престъпления в Ню Йорк. Той стана лице на кампанията #MeToo преди пет години. Сега той трябва да отговаря пред съда в Лос Анджелис по 11 обвинения за изнасилване и сексуално нападение. Мъжът пледира, че е невинен. Адвокатите му казаха, че сексуалните отношения са били доброволни и са част от "кастинг културата" в Холивуд.

Снимка: Getty Images

Съпругата на калифорнийския губернатор е една от 4-те жени, чиито обвинения станаха основание за делото в Лос Анджелис.

По времето на изнасилването Сибъл Нюсъм все още не се е познавала със съпруга си Гавин Нюсъм. Той не е знаел какво се е случило на любимата му до периода на публичните обвинения срещу Уайнстийн.

Адвокатът на обвиняемия Марк Уърксман попита Сибъл Нюсъм защо съпругът ѝ е приел дарение за кампанията си от нейния насилник, предава БТА. Филмовата режисьорка отговори, че Гавин Нюсъм е върнал парите, дарени от Уайнстийн, след като е разбрал за изнасилването.

Дженифър със съпруга си Гавин Нюсъм

Снимка: Getty Images