Бившият продуцент Харви Уайнстийн, който излежава присъда от 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство, се чувства зле и състоянието му се следи внимателно, съобщи Би Би Си, като се позова на представители на осъдения.

Сайтът Ти Ем Зет съобщи, че 68-годишният Уайнстийн е в изолация с висока температура над 38 градуса и може да е с коронавирус. Представители на бившия филмов продуцент нито са потвърдили, нито са отрекли, че Уайнстийн е положителен за Ковид-19.

Уайнстийн излежава присъдата си в затвора Уенд, щата Ню Йорк. Той бе осъден на 11 март за сексуално насилие срещу две жени.

На 22 март председателят на щатската организация на надзирателите съобщи, че Уайнстийн е дал положителна проба за новия коронавирус. Бившият продуцент бе поставен в изолация. В началото на април говорителят на Уайнстийн каза, че затворникът няма никакви симптоми и оплаквания.

Снимки от процеса срещу продуцента и негови фотоси с холивудски звезди вижте ТУК >>

Друг скандален герой, звързан с Холивуд и политиката - богатият финансист, обвинен в сексуален трафик и експлоатация на непълнолетни Джефри Епщайн, беше намерен мъртъв в килията си през август миналата година. Официалната версия за смъртта му беше самоубийство, въпреки че той бе под строга постоянна персонална охрана.

Епщайн беше арестуван на летището в Ню Джърси на 6 юли 2019 г. Процесът срещу милиардера трябваше да започне през 2020-а.

Влиятелният финансит е принудил непълнолетно момиче да прави секс с принц Андрю, за да може да изнудва кралската личност, твърдят американски съдебни документи, за които разкри Ай Нюз. Според сведения на предполагаемата жертва - Вирджиния Робъртс Джуфре, тя е трябвало да "дава на принца всичко, което той поиска, и да докладва обратно на Епщайн за подробностите за сексуалния акт".

Документите също така твърдят, че Епщайн се е опитвал да се "внедри сред хора с влияние за лична, политическа и финансова изгода, както и за да получи потенциална информация за изнудване".

Твърди се, че милиардерът е бил домакин на "многобройни изтъкнати американски политици, мощни бизнес магнати, чуждестранни президенти, известен премиер и други световни лидери."