Хитът на Майли Сайръс "Flowers" е най-продаваният сингъл за 2023 г. според Международната федерация на фонографската индустрия (IFPI), съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

За първи път американски изпълнител и автор на песни оглавява класацията на федерацията. Емоционалният диско хит за края на една връзка спечели две награди "Грами" преди няколко седмици.

"Flowers" е постигнал продажби, равняващи се на 2,7 млрд. стриймвания според базираната в Лондон федерация, която използва данни както за физически продажби, така и за дигитални услуги, пише БТА. 

"Едновременното оглавяване на класации в много различни държави е дефиниция за истински световен хит със силно послание", каза Луис Морисън, директор на федерацията (IFPI). Изпълнители от Нигерия и Мексико за първи път влизат в "Топ 10" на федерацията. Това са Рема, който заедно със Селена Гомес и парчето "Calm Down" достига до No̱2, и Yng Lvcas и Песо Плума, стигнали до No̱6.

Снимки на Майли Сайръс>>>

Американската звезда Тейлър Суифт, която през миналата седмица беше обявена за световен изпълнител на годината за четвърти път от Международната федерация на фонографската индустрия (IFPI), заема 7-о и 9-о място съответно със синглите си "Cruel Summer" и "Anti-Hero".