Познавате го като д-р Грегъри Хаус и най-вероятно нямате нужда от повече обяснение. Хю Лори е личност, която е постигнала всичко. Тези редове са напълно достатъчно, особено ако сте гледали един от най-известните и най-популярни сериали в света.

Печели наградата "Златен глобус" два пъти, има звезда на Бродуей и продължава да върви напред. Препоръчваме и биографията му, издадена от Антъни Бунко, която проследява целият живот на звездата, но тъй като този сериал е известен в цял свят, нека обърнем внимание на живота и всички условия, които го водят до успех.

Хю Лори е от онези човешки двигатели, които могат всичко, странно е да запомним този човек само като актьор, при това на един сериал. Лори е особен талант и най-вероятно ще е много тъжно да приемем, че ще остане завинаги в историята като д-р Хаус.

Ако очаквате тъжна история за артист, който се бори през всички несгоди, почти като Леонардо ДиКаприо за награда "Оскар", няма да откриете такъв текст. Хю израства в много добро и подкрепящо семейство. Баща му е лекар и олимпийски медалист по гребане от 1948 г. Майка му е домакиня, за която не се разказва много.

Самият Лори я определя като много по-далечна и понякога дистанцирана, но Хю - едно от 4-те деца на семейството - израства в много добра и подкрепяща среда. Актьорът няколко пъти благодари на баща си за всичките години в подкрепа, които е получил.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският актьор израства в изключително здрава среда и е обграден от талантливи артисти, много от тях го мотивират да преследва актьорското майсторство, музиката, писането и почти всяко друго изкуство, до което човек може да се докосне. Лори прави точно това и развива таланта си до абсолютния максимум.

Той е писател с една издадена книга от 1996 г. ("Търговецът на оръжие" излиза в България с нашумяването на сериала) и се очаква скоро да излезе втората. Британецът има два албума, където да покаже своите музикални и певчески умения, като единият се превръща в хит и получава признание от музикалните критици. Стига до там, че има и участие на сцената на Джаз фестивала в Монтрьо в Швейцария. Освен перфектен английски и възможност да прикрива акцента си, Лори владее немски и френски.

С пускането на "Д-р Хаус" по френските телевизии, той отива да озвучава своя собствен герой и на френски, за да звучи по-автентично. Актьорът може да свири на пиано, китара, барабани, хармоника и саксофон. През последните години ще открием, че Лори е продуцирал филми, писал е сценарий и продължава да работи по най-различни проекти.

Освен това е и особено активен в социалната мрежа Х/Туитър, където много от феновете му могат да се насладят на чистия британски хумор. И тук идва най-важният въпрос: как се шлифова такова количество талант?

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Със сигурност можем да открием, че семейството е дало своя дан, но Лори има честта да се срещне с много добри приятели и бъдещи звезди, с които пътят към успеха да е по-безболезнен и дори забавен. А това е благословия, която мнозина биха оценили.

"Няма нищо по-освобождаващо от това да имаш способността да промениш съзнанието си и да продължиш напред.", споделя Лори, когато е попитан за своето лично развитие.

Лори е известен като човек с интерес към актьорското майсторство още от училище. Един интересен елемент е, че реално е можел да следва всяка една професия, която е искал. Започва да играе в Кеймбридж, макар и преди това да се е записал за антропология. Първите участия на Лори идват директно с помощта на Стивън Фрай.

Двамата се запознават в клуб Footlights, който се смята за основна точка на стотици актьори и комедианти. Лори продължава така и през 80-те години вече е президент на клуба. Приятелството със Стивън продължава да носи дивиденти и двамата имат няколко комедийни серии и други интересни колаборации във филмовата индустрия.

Лори започва филмовата си кариера като комик, но постепенно мигрира в по-сериозни и интересни роли. Има сериозно приятелство с Ема Томпсън, но с нея остават само приятели.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Интересен елемент тук е, че Хю е човешки двигател, който може да постигне всичко. Въпреки успехите в кариерата, актьорът много пъти говори, че е изпадал в клинична депресия и това е била много жестока битка. Лори използва своята позиция, за да хвърли светлина и върху този проблем в обществото.

В университета и след това е заинтригуван от най-различни спортни дисциплини. Започва да се занимава с гребане, след като е запален от родния си баща. Има сериозни успехи в аматьорския бокс и ръгбито по време на годините в училище и университета. Лори обожава философията и литературата, продължава да се интересува от философия и прекарва много от свободното си време в четене.

След идването на Д-р Хаус в живота му, актьорът се трансформира напълно. Известно е, че по време на кастинга е бил смятан за истински американец, макар и да е британец. След заснемането на първия сезон, Лори обяснил, че ако вторият сезон има успех, най-вероятно ще се премести с цялото си семейство в САЩ.

"Мисля, че съмнението в себе си е здравословно. Добър знак е, че сте честни със себе си.", споделя Лори, когато журналисти го питат за съмнения в сериала.

В края на този сериал, Лори е един от най-скъпо платените актьори, различни данни посочват, че е взимал между 700-800 хиляди долара за епизод. Със сигурност това е един от най-влиятелните герои в листа на Лори, но по-интересното е, че е разпознат от цял свят като актьора, създал един от най-великите анти-герои на малкия екран.

Снимка: Официален профил в Instagram

Лори е бил вдъхновен от сериала по една единствена причина - играе тази роля в памет на баща си. Хората, които оказват най-голямо влияние и са фар в неговата кариера, са Клинт Ийстуд и Стийв МакКуин.

Лори е от онези актьори и мъже, които трябва да се дават за пример на Холивуд, а и не само. Обърнете внимание, че този човек се жени за ученическата си любов. От брака с Джоан Грийн, Лори има три деца. Уилям Лори се записва за кастинг в сериите "Хари Потър", но режисьорите му заявяват, че е твърде млад.

Лори предпочита да живее далече от папараците и от вниманието на публиката. Личният му живот е особено затворен и до днес няма да откриете много жълти новини по негов адрес. Лори остава джентълмен и човек с най-различни интереси. След като печели достатъчно средства, играе, пише сценарии и се опитва да доразвие кариерата си.

За съжаление все още е трудно да излезе от сянката на прословутия доктор, особено след като сериалът се върти в цял свят.

Лори обича да кара мотори и колекционира мотори. През последните години стана ясно, че е изкарал и лиценз за пилот, скача с парашут и се занимава сериозно с най-различни видове благотворителност. Сред посочените присъстват UNICEF, Червен кръст и още много други. Лори е известен с това, че винаги участва в различни благотворителни дейности.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актьор от такъв ранг би трябвало да бъде във всяка жълта медия, както и вдъхновение за своите фенове. Лори не е на това мнение, въпреки големите си успехи, мнозина го описват като земен и дори срамежлив човек. Ако някой се опита да говори за таланта му, Лори се описва като много слаб актьор с малко повече късмет.

"Чувствам се сякаш винаги съм на ръба на голям пробив, но той никога не се случва. Имам моменти, в които си мисля: "Това е. Това ще направи разликата." Но не я прави.", споделя Лори пред медиите.

След края на сериала, Лори остава добър приятел с Робърт Шон Ленърд - Уилсън от същия сериал. Ленърд също признава, че работата с Лори е магическа, но той никога не се е опитал да бъде надменен или да надскочи славата си. Въпреки сериозните и тежки времена, Лори не забравя приятелите си, неговият пръв другар в комедията - Стивън Фрай е кум на сватбата му. Същият по-късно става и кръстник на трите деца на Лори.

През първите няколко сезона, Лори страда, че неговото семейство е далече и не може да бъде с тях. Депресията го тормози всеки ден, а още по-страшното е, че трябва да се научи да куца, което повишава още повече нивото на стрес.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хю Лори не преминава през американската драма толкова леко. Съмнението, че не се справя добре, критиката и напрежението, са само част от нещата, с които трябва да се сблъска. Лори достига до славата сам, бори се всеки ден и трябва да преживее пътя до върха без чужда помощ. Лори признава, че освен талант и вяра, човек трябва да има и тонове търпение, за да стигне до там, където някога е мечтал.