Актьорът, известен с ролята си на Капитан Америка, се радва на любовта на многобройните си фенове. Дали заради сините си очи, дали заради таланта си. Или и двете. Но има един въпрос, който ги обединява и интересува най-много. Кои жени и как са успели да "влязат под кожата" на един от най-сексапилните мъже в Холивуд?

Крис винаги е бил доста потаен, що се отнася до личния му живот, но нищо не може да убегне от орловото око на таблоидите. Имал е много жени в живота си, с някои е бил в пламенна връзка, а отношенията му с други си останаха само слухове и спекулации. Е, или поне така си мислим.

Въпреки това, до скоро си беше официален ерген, защото не бе вдигал сватба с никоя от тях, за разлика от колегите  си връстници в средите, които могат да се похвалят с по 2-3 брака зад гърба си.

Много жени, един мъж

Първата сериозна връзка на Крис, попаднала под светлината на прожекторите, е с актрисата Джесика Бийл, с която започват да се срещат през 2001 година и дори снимат два филма заедно. Връзката им бързо става сериозна, а двойката мечтае за съвместно бъдеще.

View this post on Instagram

A post shared by (@timeneverlieschico)

Всички имаха големи очаквания към влюбените, като мислеха, че любовта им ще се увенчае със сватба и деца, но уви това не се случи. През 2006 г. Евънс и бъдещата съпруга на Джъстин Тимбърлейк се разделиха, но многократно са заявявали, че са останали приятели и не таят негативни чувства.

През следващите години името на Крис е било спрягано с няколко жени, включително със звездата от "Shameless" Еми Росъм, Кристин Кавалари и Ейми Смарт. В крайна сметка, актьорът не призна какви отношения е имал с тях и дали изобщо са били романтични.

Крис Евънс и Кристина Ричи

Снимка: Getty images

В дългия му списък от гаджета (или не) попадат и Даяна Ейгрон и актрисата от "Семейство Адамс" Кристина Ричи. Среща се за кратко и с двете, но така и не се стига до сериозна връзка.

Имаше интересни спекулации за евентуални отношения между Евънс и Ашли Грийн, известна с ролята си на Алис във вампирската поредица "Здрач". През 2011 г. двамата бяха забелязани да танцуват заедно в бар, а според свидетели  определено е имало химия. Но интересът около "събитието" бързо отшумя, тъй като нито един от двамата не направи коментар по темата.

View this post on Instagram

A post shared by Chris Evans Fanpage (@charmingcevans)

През 2014 г. феновете започнаха да се чудят дали между Крис и Сандра Бълок няма химия обаче, след като той сподели, че е "влюбен" в нея от дете. Е, оказа се, че никога не са имали романтична връзка, въпреки че на синеокия красавец може би му се е искало.

"Подадохме молба за развод и се надявам, че всички ще уважат личното ни пространство. Но ние ще останем приятели и ще споделим отговорността за животните от фермата, защото не можем просто да ги изоставим, пошегува се по онова време Бълок.

На хоризонта тогава (през 2015 г.) се появи актрисата от "Емили в Париж" Лили Колинс. Романсът им не продължи дълго и пътищата им бързо се разделиха - и тази връзка се превърна в поредната неуспешна за Капитан Америка.

Но Крис Евънс има и доста дълга любовна история - с актрисата Минка Кели. Двамата предизвикаха суматоха  с романтичните си отношения още през 2007 г. Последва бурна раздяла и отново пламнала любов. Двамата възобновиха връзката си през 2012 г., но се оказа, че пак са избързали -  разделиха се година по-късно. Евънс и Кели обаче не се умориха. Дадоха си още един шанс през 2014 г., но през 2015 г. прекратиха връзката си окончателно.

През 2016 г., след като работиха заедно по филма "Светъл ум", Евънс и Джени Слейт пренесоха екранната си химия в реалния живот, като това е една от малкото публични връзки на актьора. Слагат на пауза отношенията си една година по-късно, но след няколко месеца отново ги подновяват. Демонстрираха една наистина здрава връзка, но през 2018 година всичко приключи.

View this post on Instagram

A post shared by Chris Evans (@teamcevans)

По време на романса им, феновете на актьора си позволиха доста неприятни коментари по повод външния вид на Джени. Според тях, тя не е била достойна за него, тъй като не била особено привлекателна. Дали това е повлияло на отношенията им, историята мълчи. По-важното е, че двамата остават приятели.

Плейбоят сложи халка

Много жени. Много красиви жени. Едно обаче е ясно. Тази, която успя да спечели истински сърцето на актьора, така че той  да сложи пръстен на ръката ѝ, е само една. Това е 16 години по-младата португалска актриса Алба Баптиста.

Слуховете за тяхната връзка стартираха още през 2022 г., а Евънс я потвърди с романтичен видеоклип през януари на 2023 година. В него той беше събрал моменти с любимата си от предходната година.

Снимка: Getty Images

В края на миналото лято, те сключиха брак на малка церемония, която сложи край на дългия ергенски живот на Крис. Гости на сватбата бяха близки колеги и приятели на звездата като Скарлет Йохансон, Робърт Дауни Джуниър, Крис Хемсуърт, Емили Блънт и други.

Феновете не скриха радостта и вълнението си, че щастливото събитие най-сетне е настъпило в живота на актьора. Той многократно е споделял, че мечтае да създаде семейство и да бъде баща, когато му дойде времето.

Светските хроникьори чакат развръзката и се надяват да не броят до следващата госпожа Евънс.