Съпругата на Кание Уест Бианка Ченсори е обвинена в изпращане на порно на членове на персонала, включително непълнолетни, работещи в компанията на Уест, Yeezy.

В заведеното дело се твърди, че 29-годишната Ченсори е изпратила на един от служителите линк към "хардкор" сексуално съдържание, след като в края на април съпругът й Кание Уест обяви стартирането на своя бизнес с филми за възрастни Yeezy Porn.

От съдебните документи, до които се е добрал таблоидът TMZ, става ясно, че видеоклиповете са били достъпни и от непълнолетни служители на компанията по време на разработването на порно приложението. Въпреки обвиненията, името на Ченсори не е посочено във федералното дело, заведено в Калифорния, тя е спомената като начин да се демонстрират проблемите с работната среда в приложението за стрийминг YZYVSN на Ye.

"Не са поставени предпазни мерки, които да попречат на непълнолетните служители на YZYVSN да работят върху Yeezy Porn или да им попречат да бъдат изложени и да бъдат принудени да гледат порнография, за да изпълняват работата си", се казва в делото, според Washington Post.

От документите става ясно още, че Уест е обвинен в участие в "принудителен труд и жестоко, нечовешко и унизително отношение" и твърди, че неговият бивш началник на кабинета Майло Янопулос е нарекъл някои служители "нови роби".

Снимка: Getty Images

Всички жалбоподатели в делото са били наети от Ye да работят върху неговото приложение за стрийминг YZYVSN, предназначено да съперничи на Tidal, Spotify и Apple Music, за да рекламира неговите албуми Vultures и Vultures 2.

Те твърдят, че Уест и Майло Янопулос са наели международна група разработчици, състояща се от няколко чернокожи членове, много от които непълнолетни, като някои са били на 14 години. Екипът на Йе насърчавал расистка работна среда и многократно давал фалшиви обещания относно заплащането и работното време. Съобщава се, че Майло е обещал на групата разработчици $120 000, ако завършат приложението, съгласят се с условията на работа и не се оплакват. Но тогава Кание наредил на всички служители да подпишат NDA и е заплашил да уволни непълнолетните, ако не го направят.