Визията на филма на Куентин Тарантино - "Имало едно време в Холивуд", можеше да бъде много, ама много различна. Причината е, че в него е можел да вземе участие вече порасналото момче, чиято млада версия окупира телевизионните екрани всяка Коледа. Става въпрос за Маколи Кълкин, който в свое ново интервю за сп. "Esquire" разкри, че се е явил на прослушване за роля в лентата, макар и да не спомена конкретно за кой персонаж става въпрос. За съжаление обаче нещата не минават така, както на него му се иска.

Вижте снимки >>

"Беше толкова катастрофално, че даже и аз не бих се наел. По принцип се представям зле на прослушвания, а това бе първото, на което отидох, за последните осем години", споделя актьорът, който не е участвал в значителен проект от 2004 г. насам, когато се появи в продукцията "Спасение!".

Сега, след като наградният сезон приключи, "Имало едно време в Холивуд" официално зае своето място в историята на киното, но не и без да донесе няколко сериозни награди на Брад Пит за изпълнението си в него - включително и "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля. Дали пък Кълкин не се е явил на кастинга именно за неговия персонаж? Според "Esquire" това е малко вероятно.

Изданието предполага, че много по-допустимо (и реалистично) е той да се борил за образа на Стив Маккуин, който в крайна сметка бе поверен в ръцете на Деймиън Люуис - носител на наградите "Златен глобус" и "Еми" за изпълнението си в шпионския сериал "Вътрешна сигурност". Въпреки всичко, актьорският състав на филма е толкова голям, че Маколи е имал редица възможности, стига да бе успял да продължи напред в процеса за подбор на артистите.

Ако това се бе случило, то може би кариерата на вече 39-годишния Кълкин щеше отново да тръгне нагоре, тъй като Тарантино е известен с това, че умее да възражда позабравените с течение на годините имена, чиято слава лежи под дебел слой прах. Точно както режисьорът направи с Дон Джонсън, вземайки го в "Джанго без окови" и връщайки му популярността от 80-те, когато играеше в сериала "Маями Вайс", превърнал го в звезда от световна величина. Именно доверието на Куентин през 2012 г. и до днес му осигурява участия, а едни от последните му проекти са "Вади ножовете" и "Watchmеn".

Докато, макар и да е получавал периодично работа в различни продукции, Маколи продължава да бъде свързван единствено с двете части на "Сам вкъщи". В тази връзка един "тарантиновски" проект щеше да му бъде повече от добре дошъл. Уви... Едва ли скоро ще разберем дали русото момче със сини очи може повече от комичната физиономия, наподобяваща картината "Викът" на Едвард Мунк - с широко отворена уста и длани, положени на бузите.

Добрата новина за всички почитатели на "холивудската приказка" на Тарантино е, че догодина се очертава да излезе удължена версия на лентата, включваща допълнителни 10 минути.

"Не знам дали на публиката ще издържи допълнителното време на седалките в киносалона, но на мен ми харесва", заяви режисьорът.