С нова песен и необичаен видеоклип стартира годината за младата и все по-успешна българска банда Innerglow. Песента се казва "Little Magnets", а вече можете да гледате и футуристичното видеото към нея.

Вижте снимки от клипа >>

"Little Magnets" е петият сингъл на бандата - мелодичен, с електронно рок звучене и страхотни вокали и определено можем да кажем, че е на нивото на всичко, което познаваме под името Innerglow. А то определено се отличава с качество от световна величина - съвременна, авторска музика със собствен стил, който бандата успешно налага и поддържа досега.

Парчето "Little Magnets" е сред любимите песни на публиката и неслучайно момчетата решават, че е дошло времето да запишат точно нея. За видео пък решават се доверяват отново на ELECTRICITY Production с режисьор Николай Драганов и оператор Борил Петров, с които работят за трети път. Видеоклипът е много ефектен, футиристичен и нестандартен, с космически елементи, отвличане и в крайна сметка - отлитане. За първи път с групата работи стилист и дизайнер и това е Сандрела Канаан. Тя е автор на нестандартните палта, с които са облечени - изцяло ръчно изработени с техниката нуно-фелтинг. Нейният бранд Samodiva се специализира във висшата и експериментална мода и е високо оценен, дори от модната библия Vogue Italia. Уникални са и маските на лицата на момчетата, които са изработени от друг дизайнер - Борис Дренски. За снимките е подбрана малко известна, но много въздействаща локация - пантеонът "Майка България" в село Гургулят. Усещането без съмнение е магично, неземно и космическо и е в синхрон със звученето на песента.

Снимка: Innerglow

Видеото към "Little Magnets" бе представено за първи път пред публика в събота вечерта в Sofia Live Club, по време на първия голям концерт за годината на Innerglow . Бандата е част от инди лейбъла Homeovoxmusic на китариста на "Остава" - Георги Георгиев.

Innerglow са Тодор Ковачев - вокали и кийборд, Матей Христосков - ударни и Петър Желев - китара. За три години от създаването си бандата не спира да работи и създава уникална авторска музика, става все по-разпознаваема на българската музикална сцена и не се страхува да експериментира. Звученето ѝ е повлияно от най-модерните образци в поп и рок музиката, а съвсем скоро феновете ще чуят нови и неочаквани парчета от Innerglow.

Изминалата година бе най-силната за групата досега. В нея те издадоха два успешни сингъла с видеоклипове към тях. Това са "Chained In Love" и "So Long". Първата получи огромна подкрепа от феновете и изкара общо пет седмици на първо място в класацията на БНР Топ 20. "So Long" пък се появи през лятото и се задържа цели шест поредни седмици на върха на същата класация. През лятото групата бе част от едни от най-значимите рок фестивали в България, сред които "Hills of Rock" и "Радио парк фест" на БНР. Вокалистът на бандата Тодор Ковачев бе част от шестия сезон на музикалното предаване "Гласът на България", а групата изпрати 2019-а с участие навръх Нова година в центъра на Пловдив.