Последните седмици са много тежки за Ирина Шейк, тъй като се раздели с Брадли Купър и все още двамата водят преговори за попечителството на 2-годишната си дъщеря, но ето че има и добра новина за нея. Манекенката бе обявена за най-добрия модел на бански в света. В класацията 33-годишната Ирина изпреварва Емили Ратайковски и Кандис Суанепул.

Вижте снимки >>

Стана известно, че Шейк печели до 60 000 паунда на пост в Инстаграм, рекламирайки бански костюми на марките Louis Vuitton и Hunza G.

Класацията е направена от марката за бельо и бански костюми Bluebella и подрежда "Кралиците на банските" според това какво влияние имат в социалните мрежи.

38-годишната Алесандра Амброзио е на второ място със средно 150 000 харесвания на пост в Инстаграм. Тя самата промотира собствена марка бански по-рано тази година.

На трето място е Емили Ратайковски, която има 23,3 милиона последователи в Инстаграм. Макар че нейните постове предизвикват милиони харесвания в социалната мрежа, тя не е предпочетена за най-влиятелна, тъй като повечето от последователите ѝ са мъже.

Плюс сайз моделът Ашли Греъм е на четвърто място с 8,6 милиона последователи в Инстаграм, а Кандис Суанепул е на пето място. Шестата позиция е за 32-годишната Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Изпълнителният директор на Bluebella Емили Бендел казва:

"Инстаграм е основен източник за вдъхновение за жените, за това какво ще носим на плажа това лято. Модните марки се интересуват не толкова от броя на последователите, но от това колко са ангажирани с даден пост и кои са те. Търсим инфлуенсъри, които са обект за възхищение по-скоро за дамите, а не за мъжете, защото реално тяхното влияние е основният елемент в реализирането на продажбите".

Ето и пълният списък на манекенките в класацията "10-те най-добри модела на бански в света":

1. Ирина Шейк

2. Алесандра Амброзио

3. Емили Ратайковски

4. Ашли Греъм

5. Кандис Суанепул

6. Роузи Хънтингтън Уайтли

7. Жасмин Тукс

8. Лаис Рибейро

9. Нина Агдал

10. Лупе Фуентес