Популярната колумбийска певица Шакира е укрила данъци в размер на 14,5 милиона евро в Испания за периода 2012-2014, e установил фискът на пиренейската държава, съобщава ТАСС, цитирайки публикация във вестник "Паис".

Вижте снимки на Шакира >>

Прокуратурата ше предяви иск срещу певицата в най-скоро време, тъй като тя не е платила дължимите подоходен данък и данък върху имуществото.

От 2011 година Шакира живее в Барселона с Жерар Пике - защитник в испанския футболен отбор "Барселона", с когото имат две деца.

Според испанските закони гражданин, който пребивава на територията на страната над половин година, става данъчно задължен в пиренейското кралство. Това означава, че той трябва да плаща данъци върху всичките си доходи, в това число и на тези, получавани в чужбина. Следствието обаче подозира, че Шакира е опитвала да дава вид, че живее на Бахамските острови, за да избегне плащането на данъци в Испания, предаде БТА.

В началото на годината световноизвестната поп звезда вече плати над 20 милиона евро на испанския фиск за неплатени данъци в периода 2011-2014 година. Певицата беше принудена да внесе въпросната сума, за да има право на обжалване на административната мярка, взета срещу нея.