Певецът Ивайло Колев, който бе пребит дни след като даде откровено интервю пред Life.dir.bg и един ден преди концерта си в столичен клуб, проговори в ефира на Нова ТВ за първи път след неприятния инцидент.

Вижте снимки на изпълнителя >>

"Бях пребит във входа на блока, в който живея посред бял ден. Нещо, което не бива да се случва в една демократична държава... Бях ритан в главата като футболна топка", разказва изпълнителят.

Ивайло е успял да прикрие лицето си, но е отнесъл множество удари в главата и в гърба, които са станали и причина за по-късно установеното от лекарите сътресение на мозъка. Побоят се превръща в причината Колев да отмени насрочения концерт и да постъпи в болница. Все още има лекарска забрана да се взира продължително време в дисплеи и да бъде на места със силна светлина и прожектори.

Той казва, че не познава нападателите си и че не е междусъседски конфликт, защото човекът, който "е поръчител на атаката не живее в нашия блок, няма адресна регистрация там" пo думите на Колев.

"Имаше формален битов повод, който не заслужава внимание. Имам проблем в банята от година. Опитах се да го разреша по мирен начин. Оставих бележка на хората, които обитават апартамента над мен, много любезна, с моя телефонен номер и почуках на вратата. След това бяха повикани хора. Това, според мен е подбудителство и поръчителство. Нападнаха ме без никакво обяснение, без възможност да обясня... Единственото, която чух (от нападателите), беше "Защо притесняваш жена ми?" Но аз не познавам тези хора. В добри отношения съм с всички мои съседи."

Нападателите са били двама, много млади, почти тийнейджъри, казва Колев. В момента тече разследване на случая, а вчера Ивайло Колев и съпругата му са били в полицейския участък, където са разпознали единия от тях. Ивайло Колев подчерта, че напоследък нееднократно е ставал обект на агресия и че всички негови приятели също са му разказвали за подобни случаи.

Стопкадър: Nova Play

"Хората свикнаха да решават тези битови проблеми като в каубойски филм, а всъщност има органи на реда. Нека те да бъдат сигнализирани! Нека те решат кой е крив и кой е прав!", завърши интервюто си певецът.

Стопкадър: Nova Play