Ивайло Колев, който беше приет в болница, след като вечерта на 30 октомври бе нападнат и бит, направи първото си изявление. През уикенда певецът използва личната си Фейсбук страница, за да информира почитателите си, че макар и да се чувства по-добре, състоянието му остава лошо.

Вижте снимки на Ивайло >>

"Днес е първият ден, в който мисля и виждам по-ясно, след инцидента в сряда. За щастие последствията не са много сериозни, но състоянието ми все още е лошо. Всички, които ме познават обаче знаят, че не от физическата болка, а за отменения концерт ме боли най-много. Благодаря за съпричастността и подкрепата на всички колеги, приятели, почитатели и журналисти. Обещавам съвсем скоро да отговоря на всички. Заради многото спекулации и догадки, се обръщам към всички медии с молбата да изчакат официалното ми изявление, както и официално повдигнато обвинение от органите на реда, които вършат перфектно своята работа по случая и вече имат заподозрени", написа изпълнителят на "Не като мен".

Във вечерта на инцидента Колев трябваше да изнесе трибют на Майкъл Бубле в столичен бар, по време на който да се състои и предпремиерата на баладата "Светлина", но заради случилото се събитието бе отменено.

Скоро след нещастния случай тръгна мълвата, че музикантът е бил удрян и ритан след междусъседски спор, разиграл се в жилищната му сграда, намираща се в кв. "Овча купел". Според слуховете линейка пристигнала на мястото, след получено обаждане на телефон 112 от неизвестен човек.

Екипът прегледал Ивайло и заради съмнения за комоцио поискали да го приемат в болница, но той отказал. По-късно обаче му се наложило да влезе в медицинско лечебно заведение.

Звездата на Ивайло Колев изгря с първото музикално риалити в България - "Star Academу", където се превърна в любимец на широката публика.

След това той живя в чужбина, където пя на една сцена с Том Джоунс, а след завръщането си в България издаде песента "Моя" в дует с Васил Найденов. По-късно спечели конкурса "Бургас и морето" с "Вече знам". Наскоро зарадва почитателите си със сингъла "Не като мен", резултат от почти 2-годишно "мълчание".