Казват, че животът на човек не се измерва с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха му. Ето защо много хора се сещат за тази максима на рождения си ден, понеже личният празник е чудесен повод за равносметка. Време, в което всеки може да обърне поглед назад към изминалите години и да постави на кантар събитията, изградили собствения му път.

И ако сега Ивет Лалова, която днес празнува своята 36-а годишнина, реши да надзърне в своето минало, без съмнение тя ще изпита единствено гордост, тъй като постиженията ѝ са спирали не само нейния дъх, но и този на цяла България. Харизматичната брюнетка е абсолютен шампион както на пистата, така и извън нея, защото познава истинската любов в лицето на съпруга си Симоне Колио.

Вижте снимки на Ивет >>

Именно той бе един от първите, които я поздрави за хубавия повод, публикувайки в личния си Инстаграм акаунт нейна снимка.

"Тази усмивка е причината за всяка крачка, която правим заедно!", написа той към кадъра.

Вижте тази публикация в Instagram.

This smile is the reason of each and every single step together, babe. Happy Birthday to you, love of my life.

Публикация, споделена от S I M O N E C O L L I O (@simone.collio) на

Междувременно самата Ивет отбеляза рождения си ден, връщайки се към тренировките и качи в социалната мрежа свой кадър.

"Един нов понеделник, една нова седмица... не позволявайте на нищо да възпрепятства постигането на целите ви. Щастлива и мотивирана, с небрежно селфи между тренировки, ви пожелавам динамична и хубава седмица", гласят думите ѝ към изображението.

Ивет е родена на 18 май 1984 г. в София, в семейство на спортисти. Този факт сякаш предопределя съдбата ѝ. Нейният баща - Мирослав Лалов, е български спринтьор, а майка ѝ Лилия Лалова е състезателка по многобой и настоящ личен кинезитерапевт.

Като малка първоначално тя се занимава с плуване и гимнастика, а през 1996 г. се ориентира към леката атлетика и започва да тренира при Константин Миланов, с когото се разделят през 2011 г.

В свое минало интервю тя издава, че е имало време, когато сериозно е мислела да се занимава не със спорт, а с писане. Лалова казва, че още в училище, изучавайки литература, много е обичала да пише, защото за нея това е най-прекрасния начин да изразиш себе си и своите емоции. Дори в продължение на години е искала да следва "Журналистика" в университета, но в накрая все пак е избрала "Международни отношения". Въпреки това не крие, че обича да създава нови светове посредством думите и понякога пише истории.

В друго интервю за сп. "EVA", което Ивет даде в края на миналата година, спринтьорката сподели повече и за бъдещите си планове, включващи разрастване на семейството ѝ. Олимпиада в Рио може да бъде последна за нея, защото след това тя смята да преследва другата си голяма мечта извън спорта, а именно - да стане майка.

Тя и Симоне Колио сключиха брак преди почти 7 г. в италианския град Риети, но едва м.г. започнаха открито да говорят за наследници. През миналия май тя сподели пред български таблоид, че е отлагала бременността, защото след нея няма да може да се върне в същата форма. И все пак не се притеснява какво ще се случи с нея, ако прекъсне активните си години като спортист, защото смята, че жените в наше време не "излизат от играта" след като родят.

Пред "EVA" Ивет заяви още, че иска да променя съдби, но не само като треньор на деца в спортната си академия, както мнозина биха предположили, но и чрез умения в невролингвистичното програмиране, които мисли да усвои.