Преди седмица на официална церемония, която се проведе в съседна Сърбия, Ивет Лалова получи отличието "Атлет на годината" сред дамите, връчено ѝ от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Същата вечер нейният съпруг - Симоне Колио, който я придружи на раздаването на отличията, публикува снимки от събитието. Посланието му към изображенията разкри, че веднага след това двамата ще се отправят на пътешествие.

Вижте снимки >>

"Следваща спирка: около света!", гласяха думите му.

И както се казва: речено-сторено. Три дни по-късно най-бързата бяла жена на планетата сподели в официалната си Инстаграм страница кадър от о-в Корфу, на който тя, заедно със Симоне и техния домашен любимец - златист лабрадор, позират сред простора на Йонийско море. На фотографията спортистката носи черен цял бански с V-образно деколте, по което се кръстосват връзки, както и къси дънкови панталони, които е комбинирала с маратонки.

"Дълъг уикенд, изпълнен с безсъние, за нашето малко семейство, но съм благодарна, че всичко е наред", написа тя.

Не е ясно дали двойката все още се намира острова, но преди няколко часа Ивет качи в социалната мрежа непоказвана досега снимка от тазгодишния си престой в най-големия град на емирство Катар - Доха, където завърши на седмо място във финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика.

На нея Лалова се е качила на оранжево ATV, което кара сред пустинята. Тя носи изцяло черно облекло, като прикрива уста със светлосиня кърпа, а на главата ѝ стоят слънчеви очила.

"Пътешествията ни правят скромни, защото виждаш какво малко пространство заемаш от света", е посланието, придружаващо фотоса.

Почитателите на спринтьорката отправиха множество комплименти към нея, а някои дори сравниха кадъра с декорите от филма "Лудият Макс".