Иво Димчев излезе с изявление, с което опроверга наскоро публикувано твърдение, че е заразил над десетки души с човешки имунодефицитен вирус, предаван най-често по полов път. 

"В някои български медии циркулира невероятната "информация", че съм заразил с ХИВ 76 човека в България. И бройката дори непрекъснато растяла. Първо, аз съм на терапия от 15 години и практически не мога да заразя абсолютно никого. Второ, в Медицинска академия - гр.София се съхраняват всички мои изследвания за 10 години назад и по всяко време може да се докаже постоянната липса на вирус в моето тяло. Всичките ми партньори са били и все още са без ХИВ. Всеки, който продължава да разпространява клевети, свързани със здравето ми, ще се срещне с моят адвокатски екип", споделя изпълнителят, който в момента е на международно лятно турне.

На 16 и 17 юни той ще гастролира в Кьолн, Германия, на 20 и 21 юни ще пее в Люксембург, на 27 юни ще бъде във Висбаден, Германия, на 30 юни отново е в Ню Йорк, на 5 юли ще зарадва феновете си в Сан Франциско, на 14 юли ще е специален гост на фестивала Danzo в гр. Болцано, Италия, а на 28 и 30 юли ще е във Виена. Това лято българската публика ще може да се срещне с него единствено на 9 юли в гр. Пловдив.

Артистът ще се завърне у нас през август, когато се очаква да се снима в трети сезон на един от най-успешните и гледани български сериали "Съни Бийч" , който се излъчва по bTV. Димчев ще има интересна и колоритна роля в популярната поредица. Тази есен му предстои да открие и първа самостоятелна изложба в галерия "Доза" с печатни портрети на хора, които го вдъхновяват. От години Иво твори автопортрети, които подписва със специален печат и телефонния му номер.

Снимка: Официален профил в Instagram

Преди да замине на лятното си турне, изпълнителят засне и провокативно видео без да има песен.

"Един ден реших да снимам една идея за клип. Фотосесия на една истинска дива и нейният фотограф на различни локации в града. Мислех си, че идеята ще пасне на някоя от моите песни, защото аз имам много такива без видеоклип. След това седнах да гледам суровия материал и си пусках различни парчета, но се оказа че нито едно не пасва напълно. И за това реших да напиша нова песен, която подхожда на тази идея. И така написах парче за фотографите, в което възпявам ролята на тази професия", споделя последните си творчески пориви ексцентричния музикант.

Новата му песен се нарича "Shot" и е на ангийски език. За първи път той я изпява на концерта си в Берлин, където се възприема много добре от публиката. Изпълнителят вече работи и по нова песен, която ще е посветена на Елтън Джон.

"Като малък бях негов луд фен на. Мисля, че сега е точното време да му посветя една песен. Тя ще бъде част от мюзикъка ми In Hell With Jesus", споделя Иво.

Снимка: Официален профил в Instagram