Принцеса Мери и престолонаследникът на Дания принц Фредерик се появиха заедно, очевидно умишлено, на светско събитие, за да отрекат слуховете за скорошна афера на бъдещия крал, съобщава "People".

Във вторник вечерта Мери и съпругът й пристъпиха в музея "Glyptoteket" в Копенхаген с майката на Фредерик кралица Маргрете и леля му принцеса Бенедикте, като домакини на гостите си крал Фелипе и кралица Летисия от Испания, които са на тридневна визита в Дания.

Компанията завърши втория ден от престоя им с посещение на изложбата "Хоакин Сорола - Светлина в движение", а след това бяха на вечеря.

Кралските особи на Дания и Испания

Снимка: Getty Images

Мери и Фредерик се усмихваха, когато пристигнаха, а бъдещият монарх сложи ръка на гърба на съпругата си, като знак за интимност, докато влизаха в музея.

Това изтънчено послание, принцеса Мери допълни с колие с инициала "F." 

Наскоро се появиха клюки около наследника на датския трон. Испански медии публикуваха снимки на Фредерик с филантропа, модел и телевизионна личност Женевева Казанова по време на частното му пътуване до Мадрид. 

Двамата са разгледали изложба на Пикасо в Националния музей Тисен-Борнемиса, разходили са се в парк и са вечеряли заедно в сърцето на града. Съобщава се, че това е станало, защото общ приятел, който първоначално е трябвало да придружава Фредерик из Мадрид, се е разболял и е помолил Казанова, който е експерт по изкуството на Пикасо, да отиде на негово място.

Казанова

Снимка: Getty Images

Отричайки слуховете, Казанова казала пред "Hola!": "Категорично отричам твърденията, които предполагат романтична връзка между принц Фредерик и мен. Всяко твърдение от този тип е не само напълно невярно, но и изкривява фактите по злонамерен начин. Това вече е в ръцете на моите адвокати, които ще се погрижат за съответните стъпки, за да защитят правото ми на чест, истина и личен живот".

Датският новинарски сайт Dagens.com съобщи, че Казанова, която е родена в Мексико, но живее в Испания, преди това е имала свой кралски роман. Социалистката преди това беше омъжена за Кайетано Мартинес, олимпийски състезател по езда и настоящ херцог на Архона.