Явор Бахаров бе в студиото на "120 минути" за откровен разговор след присъдата, която получи за шофиране след употреба на наркотици и алкохол.

"През последната една година се борих със себе си, за да се успокоя, да мога да погледна хората по улиците. Усещаше се едно отдръпване на хората. Усещаш как всички те гледат оценяващо... Вчера на Витоша един баща дойде с дъщеря си и помоли да се снимаме. Не знам какво ѝ е казал за мен", сподели актьорът, който използва ефира, за да поздрави колегите си за вчерашния празник на театъра.

"Инцидентът в Банско се случи преди година. Трябваше да пропусна премиерата на сериала "Съни бийч", защото след такъв инцидент не може да излезеш и да се усмихваш. Имах и спектакли по Радичков, но за сцената е нужно самочувствие, което ми беше избягало. За щастие, никой не пострада. Това е белият кахър. Навредих само на себе си и на роднините си" - коментира Явор Бахаров.

Той сподели, че полицаят, който го е спрял, е бил на неговата възраст.

"Започнах да се оправдавам, но той ми каза, че има дъщеря на 5 години, която е можело да бъде на улицата в този момент. Съгласих се с него веднага... С наркотиците нямам проблем, по-скоро алкохолът ме кара да съм по-превъзбуден. Не пия често, но съм буен. Ако съм напрегнат по други причини, след пийване се озлобявам. Ако съм карал ски и се чувствам добре, алкохолът ме кара да се усмихвам" - призна актьорът.

Той допълни, че този инцидент го е направил по-отговорен и по-съобразителен.

"Готов съм да вляза в затвора. Подготвям се за всичко... В България има много 

катастрофи. Явно наказанията не са правилни. Освен това е трудно да се определи колко време след употреба алкохолът ти пречи да шофираш. Бях спал само 4-5 часа и бях леко замаян. Рекох си - ще отида в планината да подишам чист въздух и ще се оправя, но не трябваше да се качвам в колата" - сподели Явор Бахаров.

Той се обърна към всички млади хора с посланието, че нещо съвсем малко може да преобърне живота ни.

Не подценявайте дребните неща! Сериозна е работата. Една грешка, една секунда променя съдбата ви и тази на вашите близки. Шофирането не е безотговорна работа. Трябва да се внимава. Извинявам се на родителите си, че им причиних тези нерви и грижи" - заяви в ефира на bTV актьорът.