Испански съд започна да разглежда иск за признаване на бащинство срещу певеца Хулио Иглесиас, подаден от сина на бивша танцьорка. Претенциите на Хавиер Санчес Сантос веднъж бяха отхвърлени, но сега твърди, че разполага с доказателство от ДНК изследване.

Вижте снимки на Хулио и семейството му >>

Певецът нe присъства на делото.

Изслушването бързо беше прекъснато, защото съдията поиска да обмисли процедурни въпроси.

Хавиер е роден през април 1976 г. Адвокатът му каза, че майка му е прекарала една седмица с Хулио Иглесиас през юли 1975 г. в Каталуния. Девет месеца по-късно е родила Хавиер.

Защитата на певеца настоява делото да бъде прекратено, защото вече има решение по него. Искът на Санчес е отхвърлен през 1999 г. от испанския Върховен съд.

Според адвокатът на Санчес може да има ново разглеждане на иска, защото клиентът му разполага с ДНК, осигурена от детектив в САЩ, съобщи АФП, цитиран от БТА.

Той е взел бутилка вода, от която е пил синът на певеца Хулио Иглесиас. Направеното след това изследване е доказало, че Санчес и Хулио Иглесиас-младши са братя.

Адвокатът на 75-годишния изпълнител обаче изтъква, че ДНК пробата е взета незаконно.

Хулио Иглесиас е признат за испаноезичния певец с най-големи продажби в света - 300 милиона диска според рекордите на Гинес. Той се е женил два пъти - за испанката Исабел Прейслер, от която има три деца, и за сегашната си съпруга - холандката Миранда Рейнсбургер, от която има още пет деца. Самият певец обаче е казвал, че е непоправим любовчия.

"Не ме питайте колко братя имам, и аз не знам", каза през 2018 г. синът му Хулио-младши по телевизията.