Вечният романтик Хулио Иглесиас навършва днес 75 години.

Иглесиас, чието пълно име е Хулио Хосе Иглесиас дела Куева, е роден на 23 септември 1943 г. в Мадрид в семейството на лекари. Той дълго време играе в младежкия отбор на "Реал Мадрид", но травма го отказва от футболната кариера, от което печели музиката.

През 1966 г. учи в езиково училище в Кеймбридж, а през 1967 г. постъпва в юридическия факултет на Мадридския университет Комплутенсе. Любопитното е, че го завършва едва през 2001 г., когато е на 57 години.

Музикалната си кариера Хулио Иглесиас започва през 1968 г. с участие в испански музикален фест. Следват години на успехи и рекорди. Хулио Иглесиас има продадени над 350 милиона албума на 14 езика. Той издава близо 80 албума. Според компанията Сони Мюзик той е в първите 10 изпълнители с най-високи продажби за всички времена. Хулио Иглесиас е изнесъл приблизително 5000 концерта в над 500 града по света.

През 1985 г. певецът получава звезда на прочутата холивудска Алея на славата. През 2007 г. получава званието Рицар на Почетния легион на Франция. През 1983 г. името му е записано в Книгата на рекордите на Гинес като музикант, продал най-много албуми на различни езици по света. През 2013 г. отново влиза в Гинес като латино изпълнителя с най-много продадени дискове в историята.

Хулио Иглесиас има редица награди, сред които Грами, Американската музикална награда, Световна музикална награда, Латинограми, награди Билборд за латиномузика и др. Той дори има две отличия от американската Асоциация за кънтри музика и американската Академия за кънтри музика.

Хулио Иглесиас е женен няколко пъти. В периода 1971-1979 г. е женен за Изабел Прейслер, от която има три деца - Мария Исабел, Хулио Хосе, който е модел и певец, и Енрике, който е световно известен изпълнител и композитор. От 2010 г. Хулио Иглесиас е женен за Миранда Рийнсбургер. Преди това той живее дълги години с нея и двамата имат общо пет деца - Мигел Алехандро, Родриго, Виктория и Кристина, които са близначки и Гийермо.