"Nowhere" на K.LINA вече е във всички музикални и видео платформи. Като звучене за най-новата си песен Калина Баткова се вдъхновява от изпълнители като Lorde и "One Republic", както и от европейската денс музика от началото на 2000-та година.

"Написах тази песен, мислейки си за бъдещето, когато ще мога по-свободно да пътувам и да изживявам красиви мигове с човека до мен. "Nowhere" означава да си достатъчно свободен и смел, за да живееш вълнуващ живот. Вярвам, че хората обичат да слушат музика, която им помага да избягат от притесненията си - положителният текст, закачливата мелодия и обемните синтове на песента допринасят за това усещане", разказва K.LINA и допълва: "Посланието на песента е свободата, красотата на любовта и смелостта спрямо света."

Вижте снимки >>

Клипът, дело на приятеля ѝ - режисьорът Румен Русев, е предназначен за всички, които мечтаят за нещо вълнуващо, необикновено и различно. В него е застъпена идеята за бягство от сивата реалност към един по-свободен живот, а сърцето на клипа е голямата любов и възможностите, които отключва тя към целия свят. Актьорите в клипа Димитър Иванов, Мелис Скендерова, Мадлен Чайлева, Калин Зафиров, Мартин Желанков и Даниела Замфирова са от завършващата тази година паралелка със специалност "Кукли" в НАТФИЗ. В клипа участие взима и младата Калина Русева, както и талантливият музикант Алек Веждаров в ролята на басиста. За да пресъздадат по-абстрактно усещане режисьорът и екипът снимат на две локации - столичен нощен клуб и язовир на 50 км от София.

Снимка: PR

K.LINA е автор на музиката и текста на "Nowhere", а ко-музикален продуцент е Георги Гогов. Той е отговорен и за микса. "Studio Flickers" е изпълнителен продуцент, а микс&мастър-а са поверени на професионалистите от Metropolis Studios. Китарните акорди са дело на Йордан Чипев.

Калина Баткова заедно с момчето до нея, Румен Русев, пресъздават концепцията на клипа. За Румен това е още един вълуващ проект. Прекарвайки по-голямата част от юношеските си години в Англия, той започва кариерата си на режисьор в Лондон, където снима реклами. Учи кино, телевизия и дигитални медии в "Калифорнийския университет - Лос Анджелис" и пътува често между България, Англия и Америка. През 2020-а година се прибира в България за постоянно и работи заедно с Кирил Кирилов - Кико по редица проекти. По време на този период Русев решава, че желае да се развива в България и създава малък колектив от артисти, който нарича "Studio Flickers". През изминалата година снима десетки музикални видеа, реклами и филми. Един от най-нашумелите му проекти е "КОВИД-20", в който участват Антон Порязов, Лора Христова, Калоян Минев, Марин Рангелов и Памела Трифонова. Румен и K.LINA се запознават в средата на 2020-та година, откривайки общи интереси и много споделени емоции.

Клипът към "Nowhere" е осъществен с подкрепата на официалния спонсор Национален Фонд Култура - НФК и партньорите Клуб Терминал 1 и Хотел Банкя Палас.

Снимка: PR