"Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш", казва сър Джеймс Матю Бари, който е шотландски писател, журналист и драматург, автор на пиесата, прераснала в прочутата детска книга "Питър Пан". Неговата мисъл е едва една от многото, прославящи това чувство, което в хода на историята многократно се е доказало като движеща сила за човека, способен да стори дори и невъзможното в негово име.

Вижте снимки >>

Ето защо няма нищо чудно в това, че любовта има свои празник, през който двойките изразяват привързаността си един към друг. И макар 14-ти февруари да отмина, популярните личности у нас тепърва разкриват как са прекарали Свети Валентин.

Светлана Гущерова се оказа в истинска романтична приказка, отвела я в прекрасната Венеция. Плеймейтката сподели в официалната си Инстаграм страница снимка, на която двамата със съпруга ѝ Християн плават в гондола по един от каналите на града. Следващата спирка в италианската им ваканция бе вечният Рим, където двамата се насладиха на престоя си в луксозен хотел.

За Преслава празникът започна с няколко букета от червени рози, но истинският ѝ подарък бе почивка в Истанбул - мястото, в което се съвременният свят се сблъсква с пленителния ориент. В социалните мрежи певицата качи няколко кадъра от своя престой, като на един от тях позира пред арт инсталация с множество сърца и лампички.

Биляна Йотовска и Митко Димитров отпразнуваха Свети Валентин на Сейшелските острови. Именно от там публикуваха слънчеви изображения, с които отбелязаха любовта си. На едно от тях брюнетката стои на брега на Индийския океан, а на пясъка пред нея в сърце е изписано "Б+М=Н".

Антония Петрова и съпругът ѝ предпочетоха да прекарат специалния ден на ски курорт, където Ивайло Батинков я изненада с диамантен пръстен.

"Любовта е най-силното чувство, а диамантите са вечни", написа тя към своите публикации.

Тита получи от приятеля си бял плюшен мечок и балон във формата на сърце с надпис: "Обичам те!". С букети от цветя се сдобиха също така Глория и Джулиана Гани, поднесени от половинките им.