През 2014 г. на големите екрани излезе продукцията "Джон Уик", която не само се превърна в толкова голям хит, че впоследствие заснеха още две нейни продължения (като третото се очаква през 2022 г.), но също кинолюбителите единодушно отсъдиха, че образът на наемния убиец, в който Киану Рийвс се превъплъщава, е достоен да се мери с този на Томас Андерсън, по-познат като Нео, от "Матрицата".

Вижте снимки на Киану >>

Оказва се обаче, че оригиналното заглавие на "Джон Уик" е било съвсем различно и не е имало нищо общо с това, което днес всички знаят. Нещо повече, сегашното наименование на лентата дошло от Рийвс, който постоянно грешал името ѝ, представяйки екшъна с негово участие в различни интервюта през 2013 г.

Създателят и сценарист на поредицата Дерек Колстад разкри пред Comicbook.com, че оригиналното заглавие всъщност било "Презрение", в което, предвид сюжетната линия на първата част, определено има логика, тъй като в действието главният герои отмъщава на мъжете, нахлули в дома му, откраднали колата му и убили кучето, което е последният дар от починалата му съпруга. Но понеже Киану не спирал да бърка заглавието на филма, наричайки го с името на героя си, в крайна сметка продуцентите решили да го сменят, запазвайки неговия вариант.

"Маркетинг отделът на студиото беше на мнение, че казаното от Киану е безплатна реклама, равняваща се на 5 млн. долара, така че трябва да променим името на проекта", издаде Колстрад.

Относно четвъртата част на историята той каза, че тя ще се появи на бял свят не по-рано от 27 май 2022 г., тъй като в момента изчакват пандемията от новия коронавирус да отмине, за да подновят снимките по нея.

"Мисля, че в началото на тази ситуация всички бяха притеснени за това как ще изглеждат филмите от тук нататък. Но когато става въпрос за успешен франчайз, най-важното е да направиш нещата както трябва", каза сценаристът.

През месец май м.г. Рийвс коментира пред "Entertainment Tonight" големия интерес към "Джон Уик: Глава 3", чиито прожекции по света събраха 105.5 млн. долара още през премиерната му седмица.

"Начинът, по който се приема филма, е наистина специален. Макар и да се надяваш да се случи, все пак е необикновено усещане", каза той.

Тогава Киану говори и за евентуалното трето продължение на поредицата.

"Ще видим какво ще стане, но е страхотно да знаем, че има такава възможност. Единственият шанс да се реализира още една част е, ако хората наистина харесат това, което правим", сподели Рийвс.