Роуз Пиърсън, първата голяма любов Фреди Меркюри от художествения колеж, си спомня и разказва за момента, в който е осъзнала, че той най-вероятно е гей, предава Daily Mail.Според Пиърсън двамата отишли на художествена изложба, която включвала снимки на голи мъже, които се борят. Меркюри бил толкова очарован от снимките, че Пиърсън тогава още заподозряла, че той е хомосексуален.

Тя отбелязва, че възхищението на певеца от снимките е било "много по-силно от това, което е изпитвал по отношение на самото изкуство".

Друга случка, която кара Пиърсън да се усъмни в сексуалността на Фреди, се случва през 1969 г.

Роуз Пиърсън

Стопкадър: Channel 5


Двамата отиват на кино, за да гледат филма "Влюбените жени". След края Меркюри иска да остане в киното и да гледа филма още веднъж.

"Кръвта замръзна във вените ми и то не защото филмът беше лош, а заради подтекста. Започнах да усещам, че нещо не е наред", признава Пиърсън.

Роуз Пиърсън

Стопкадър: Channel 5

Тя споделя още, че сама е решила да прекрати връзката им. Обикновено личният живот на Фреди Меркюри се свързва с бившата му съпруга и асистентка Мери Остин, с която са заедно около 8 години, но в живота му е имало и ред други жени.

Embed from Getty Images

Фреди Меркюри почина на 24 ноември 1991 г. Музикантът никога не е признавал публично, че е гей.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Приятелят на Меркюри - Джим Хътън, говори за връзката му с него в книгата "Меркюри и аз". Двамата са били заедно през последните шест години от живота на певеца.